Sudan'da Önceki Gün Kaçirilan Iki Türk Vatandasi Operasyonla Kurtarildi

Sudan’in batisindaki Kuzey Darfur eyaletinde önceki gün kaçirilan iki Türk vatandasi, Sudan güvenlik güçlerinin düzenledigi operasyonla kurtarildi.

Hartum Büyükelçisi Irfan Neziroglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Fasir kentinde çalistiklari elektrik santralinden evlerine gittikleri sirada kaçirilan mühendis Firat Can Baran ile idari personel Ömer Cünedioglu'nun Sudan güvenlik güçlerinin operasyonuyla kurtarildigini belirtti.

Neziroglu, sunlari kaydetti:

"Iki gündür ilgili kurumlarla yogun irtibat halindeydik. Gösterdikleri yogun çaba ve is birligi için Sudanli yetkililere tesekkür ediyorum. Biraz önce vatandaslarimizla telefonda görüstüm. Saglik durumlari ve moralleri gayet iyi. Fasir kentine 180 kilometre uzakliktaki Kabkabiye bölgesindeki bir askeri tesiste misafir ediliyorlar. Yarin sabah helikopterle Fasir kentine oradan da baskent Hartum'a getirilecekler."

Kuzey Darfur eyaletine bagli Fasir kentindeki Türk elektrik santralinde çalisan 2 Türk vatandasi ve Sudanli soför, 7 Aralik aksami isten eve döndükleri sirada kimligi belirsiz kisilerce, içinde bulunduklari araçla birlikte bilinmeyen bir yere götürülmüstü.

Disisleri Bakanligi ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçiligi, kaçirilan Türk vatandaslarinin kurtarilmasi için Sudan makamlari nezdinde yogun girisimlerde bulunmustu.

Kaynak: AA