GÜNCELLEME - 'Kripto Para Dolandiriciligi' Iddiasiyla Gözaltina Alinan Süpheli Tutuklandi

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimligi, süpheli K.A'nin 'bilisim sistemleri, banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik' ve 'tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi' suçlarindan tutuklanmasina karar verdiSÜPHELININ TUTUKLANDIGI BILGISI EKLENDI

Kayseri'deki "kripto para borsasi dolandiriciligi" iddiasina iliskin yürütülen sorusturma kapsaminda Antalya'da gözaltina alinarak Istanbul'a getirilen süpheli tutuklandi.

"Kripto para borsasi dolandiriciligi" iddialarina iliskin sorusturma kapsaminda gözaltinda bulunan süpheli K.A'nin, Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlandi.

Süpheli K.A, Kartal'daki Anadolu Adliyesine sevk edildi.

Burada sorusturmayi yürüten savciliga çikarilan süpheli K.A, ifadesinin alinmasinin ardindan "bilisim sistemleri, banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik", "suç islemek amaciyla örgüt kurma" ve "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi" suçlarindan tutuklanmasi istemiyle nöbetçi hakimlige gönderildi.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, süpheli K.A'nin "bilisim sistemleri, banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik" ve "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi" suçlarindan tutuklanmasina karar verdi.

- Süreç

Kayseri'de 3 yil önce sirket kuran K.A. ve H.Ö. hakkinda, geçen yil devreye sokulan "Bitrota" adindaki kripto para borsasinin çökmesi üzerine sorusturma baslatilmisti. Sorusturma kapsaminda hakkinda yakalama karari çikartilan süphelilerden K.A, Antalya’nin Alanya ilçesinde gözaltina alinmisti.

Süpheli K.A, sirket merkezinin Istanbul’a tasinmasi ve davanin Anadolu Adliyesinde görülecek olmasi sebebiyle 7 Aralik'ta hava yolu ile Istanbul'a getirilmisti.
Kaynak: AA