Altin Fiyatlari Yükselse De Altin Emzik Rekabeti Bitmiyor

Fiyatlari 2 bin 500 ila 3 bin lira arasinda degisen altin emzikler yeni torun sahibi anneanne ve babaanneler tarafindan büyük ilgi görüyor.

Altin Fiyatlari Yükselse De Altin Emzik Rekabeti Bitmiyor
Bursa Vakiflar Bölgesi’ndeki kuyumcular çarsisinda satilan altin emzikler ilgi görüyor. Fiyatlarin 2 bin 500 ile 3 bin lira arasinda satilan emziklere en çok ragbeti anneanne ve babaanneler gösteriyor. 2-3 gram olarak satilan emzikler daha sonra aileler tarafindan hatira olarak saklaniyor. Emziklerin yani sira altin biberonlarin da satildigi kuyumcularda artan altin fiyatlarina ragmen bu ürünler vatandaslar tarafindan sikça soruluyor.

20 yila yakindir kuyumculuk sektörü içerisinde bulunan Mustafa Turan, “650 yillik çarsida kuyumculuk yapiyorum. Çocuklar her zaman dünyaya geliyor ve nesilden nesle bu sekil devam ediliyor. Bu altin emzik ve biberonlar için anneanneler ve babaanneler adeta yarisiyor. Bunu tatli rekabet olarak adlandirabiliriz. Altin emzikler için çocuk dogdugu gibi anneanne ve babaanne tarafindan çocugun agzina bir kere degdirdikten sonra odasina asilarak hatira olarak saklaniyor. Aralarinda ‘Ilk emzik benden’ yarismasi var. Su an ilgi gören bu ürün 2 buçuk 3 gram civarinda geliyor. Fiyat olarak ortalama 2 bin 500 ila 3 bin lira arasinda degisiyor. Bu ürünler farkli oldugu için degerleri ne kadar olursa olsun ilgi çekiyor ve satislari devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA