ABD'de 5-11 Yaslarindaki Çocuklar Için Kovid-19 Asilama Uygulamasi Yavas Ilerliyor

ABD'de yapilan arastirma, 5-11 yaslari için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin uygulanmasinda büyük yavaslama oldugunu ortaya koydu.

Kaiser Aile Vakfinin (KFF) yayimladigi anket raporunda, ülkede kasim basindan itibaren izin verilen 5-11 yaslari için Kovid-19 asilamalarinin, beklenenden yavas ilerledigi kaydedildi.

Raporda, "Ilk basta görülen yüksek talep döneminden sonra asilama rakamlarinin önemli ölçüde yavasladigini görüyoruz." ifadesine yer verildi.

Ankete katilan bazi ebeveynlerin, 5-11 yas arasi çocuklarinin asilanmasi konusunda temkinli davrandiklari ve saglik görevlilerinin asilama konusunda aileleri ikna etmede zorlandiklari belirtildi.

Verilere göre, asi izninin çiktigi 5 hafta içinde, 5-11 yasindaki 28,4 milyon çocuktan yaklasik 5 milyonu en az bir doz asi oldu.

10 ebeveynden 3'ünün çocuklarini asilattiklari veya asilatmayi planladiklari kaydedildi.

Ebeveynlerin yüzde 7'si sadece gerektiginde çocuklarini asilatacaklarini, yüzde 29'u ise kesinlikle çocuklarini asilatmayacaklarini söyledi.

Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) uzmanlari, 2 Kasim'da Kovid-19 asisi Pfizer-BioNTech'in 10 mikrogramlik pediatrik dozunun, ülkede yasayan 28 milyon 5-11 yasindaki çocuga yapilmasini uygun bulmustu.

Kaynak: AA