UEFA Bölgeler Kupasi'nda Türkiye'nin Rakipleri Belli Oldu

Amatör takimlar düzeyinde Avrupa’nin en önemli organizasyonu olan UEFA Bölgeler Kupasi’nda (UEFA Regions’ Cup) 2022-2023 Sezonu Ön Eleme ve Grup Asamalari kuralari online olarak çekildi.

UEFA Bölgeler Kupasi'nda Türkiye'nin Rakipleri Belli Oldu
UEFA Bölgeler Kupasi’nda Türkiye’nin rakipler belli oldu. TFF’yi Baskan Vekili Ali Düsmez’in temsil ettigi ve 36 üye federasyonun katildigi kura çekiminde seri basi olarak yer alan Türkiye; Portekiz, Finlandiya ve ön elemeyi geçecek takimla birlikte 3. Grup’ta yer aldi. 3. Grup’taki maçlar 2022 yilinin Kasim ayinda oynanacak.

ALI DÜSMEZ: “3. GRUP MAÇLARINA TÜRKIYE EV SAHIPLIGI YAPACAK”

TFF Baskan Vekili Ali Düsmez, kura çekimini degerlendirirken grup maçlarinin Türkiye’de oynanacagi müjdesini verdi. Ali Düsmez sunlari söyledi: “Kamuoyunun dikkatinden kaçiyor ama Türkiye amatör karmalarda UEFA siralamasinda birinci sirada bulunuyor. Bu basarimiz sayesinde bugünkü kura çekimine seri basi olarak birinci torbadan katildik. Türkiye’nin bir futbol ülkesi oldugunu ve futbolun ne kadar çok sevildigini bu tablo gayet açik bir sekilde anlatiyor. Bu çitayi yükselterek en üst düzeydeki turnuvalarda da ayni fotografi görmek istiyoruz. Büyük bir aileyiz ve amacimiz da tüm futbol sevdalilarin destegiyle bu hedefimize ulasmak. Daha önce 2016-2017 sezonunda finallere ev sahipligi yapmis ve bu onuru yasamistik. Simdi elemelerde üç takimi Riva Hasan Dogan Millî Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde misafir etmeyi planliyoruz. Futbol aski ve tutkusu ile bu turnuvada mücadele edecek tüm sporculara basarilar diliyorum. Kuralar hayirli olsun.”

8 TAKIM FINALLERE KALACAK

Kupada Gürcistan, Kazakistan, Estonya, Belarus ve Azerbaycan ön eleme turunda iki ayri grupta mücadele edecek. Grup liderlerinin oynayacagi finali kazanan takim, Türkiye’nin de yer aldigi 3. Grup’ta yer alma hakki kazanacak.

Ön Eleme 1. Grup: Gürcistan, Kazakistan, Estonya

Ön Eleme 2. Grup: Beyaz Rusya, Azerbaycan

32 takimin 8 ayri grupta mücadele edecegi grup asamasinin ardindan 8 grup lideri finallere katilma hakkini elde edecek. Haziran 2023’te düzenlenecek finallerin ev sahipligini bu 8 ülkeden birisi üstlenecek.

UEFA Regions’ Cup ön eleme maçlari 1 Mayis ile 31 Temmuz 2022, grup maçlari da 15 Agustos ile 9 Aralik 2022 tarihleri arasinda oynanacak.

Turnuvada 2020-2021 sezonu Covid-19 salgini nedeniyle iptal edilmisti.

Türkiye, 2018-2019 sezonunda oynadigi maçlarda topladigi 5.000 puanla son üç sezonda 14.333 puana ulasarak UEFA Bölgeler Kupasi’nda 1. sirada yer aldi ve kuraya 1. torbadan ilk sirada katildi.

Kupada Türkiye 2014-15 sezonunda Ankara Karmasi, 2016-17 ve 2018-19 sezonlarinda ise Istanbul Karmasi tarafindan temsil edildi. Her üç sampiyonada da finallere kalan karmalar, bronz madalya kazanmisti.

UEFA Regions’ Cup kadrolarinda hiç profesyonel olmamis ve profesyonel liglerde oynamamis futbolculardan kurulu takimlar mücadele edebiliyor.

UEFA Regions’ Cup Gruplari söyle:

1. Grup: Rusya, Bosna-Hersek, Israil, Iskoçya

2. Grup: Polonya, Slovakya, Letonya, Moldova

3. Grup: Türkiye, Portekiz, Finlandiya, Eleme Turu Galibi

4. Grup: Çek Cumhuriyeti, Kuzey Irlanda, Galler, Isveç

5. Grup: Almanya, Italya, Ingiltere, Kuzey Makedonya

6. Grup: Irlanda Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, San Marino

7. Grup: Ispanya, Macaristan, Isviçre, Slovenya

8. Grup: Hirvatistan, Ukrayna, Sirbistan, Malta

Kaynak: İHA