Kullandigi Taksinin Ruhsatinin Iptal Oldugunu Uygulamada Ögrenince Soke Oldu

Taksim’de gerçeklestirilen Yeditepe Huzur Uygulamasi’nda belediyenin verdigi tasima ruhsati iptal olan ticari taksinin sürücü soke oldu. Ticari taksi sürücüsüne bin 339 Türk Lirasi cezai islem uygulanirken aracin trafikten men edildigi ögrenildi.



Istanbul Emniyet Müdürlügü Ekipleri kent genelinde Huzur Uygulamasi gerçeklestirdi. Taksim’de gerçeklestirilen uygulamaya polis helikopteri ve özel harekat ekipleri de destek verdi. Uygulamada durumundan süphe edilen araçlar durduruldu. Araçlar tek tek aranirken vatandaslarin da GBT kontrolleri gerçeklestirildi.



3 ay önce ruhsati iptal edilen ticari taksi trafikten men edildi

Uygulamada polis ekipleri tarafindan durdurulan bir ticari taksi sürücüsü ise kullandigi taksinin belediyenin verdigi tasima ruhsatinin 3 ay önce iptal oldugunu duyunca soke oldu. Polis ekiplerinin tutanak yazdigi esnada gazetecilere yanit veren taksi soförü, “Benimle alakali bir durum degil diger soför arkadasla ilgili bir durum. Biz de ansizin karsilastik. Her halde sistemsel bir durum oldu o nedenle gözükmedi. Çünkü ben bu araca 20 gündür kayitliyim. 20 gün oldu ben bu araci aldim. Her halde sistemle alakali bir problem var. Ehliyetimle, soförlügümle ya da benim hizmetimle alakali bir problem yok. Geçmisten oldugu için bende su an sasirdim yani” seklinde konustu.



Trafik polisi ekiplerinden alinan bilgiye göre ticari taksi sürücüsüne bin 339 Türk Lirasi cezai islem uygulanirken aracin trafikten men edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA