Isgal Altindaki Dogu Kudüs'te Yasa Disi Yahudi Yerlesimcilerden Kiskirtici Yürüyüs

Israil'in isgali altindaki Dogu Kudüs'te onlarca asiri görüslü yasa disi Yahudi yerlesimci, bugünkü biçakli saldiri girisimi üzerine provokatif yürüyüs gerçeklestirdi.

Isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah Mahallesi'nde Israil bayraklariyla toplanan onlarca yasa disi yerlesimci, "Saldiranlara ölüm", "Hirsizlar hirsizlar evlerden çikin" gibi çok sayida kiskirtici slogan atti.

Yahudi yerlesimciler ayrica üzerinde "Teröristleri öldürmeyi kanunlastirin", "Intikamin alinmasi gerek" yazili dövizler tasidi.

Yürüyüs sirasinda bölgede yasayan Filistinliler ve yasa disi yerlesimciler arasinda sözlü satasmalar yasandi.

Israil polisi, taraflari birbirinden ayirirken, evlerinin önüne çikan Filistinliler, Israil polisine yerlesimcilerin evlerine yaklasmasina ve kiskirtici sloganlar atmasina izin verdigi için tepki gösterdi.

Göstericiler, Seyh Cerrah Mahallesi'nde mayis ayinda olaylarin yasandigi caddeye dogru yürüdü. Israil polisi, bu noktada göstericilerin ilerlemesini engellemek için demir bariyerlerle caddenin giris-çikisini kapatti.

Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs'te Yahudi yerlesimci bir kadina biçakli saldirida bulundugu iddia edilen Filistinli çocugu, okuluna baskin düzenleyerek gözaltina almisti. Israil polisi, yaptigi yazili açiklamada, Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah Mahallesi'nde bir kadinin biçakli saldiriya ugradigini duyurmustu.

Kaynak: AA