Cumhurbaskani Erdogan, Kabine Toplantisi'nin Ardindan Millete Seslendi Açiklamasi (1)

'Hiç kimsenin partisinde, kendi dost ortaminda, evinde nasil davrandigina elbette karismayiz ama buradan herkesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine, velhasil bu yüce kurumun faziletine uygun davranislar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir' 'Türkiye'nin kurtulusunu küresel çikar odaklarinin güdümündeki reçetelerde degil, iste bu örneklerde oldugu gibi kendi kaynaklarini harekete geçirecek yatirimlarda, istihdamda, üretimde, ihracatta, cari fazlada görüyoruz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Hiç kimsenin partisinde, kendi dost ortaminda, evinde nasil davrandigina elbette karismayiz ama buradan herkesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine, velhasil bu yüce kurumun faziletine uygun davranislar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir." dedi.

Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde yapilan Cumhurbaskanligi Kabine Toplantisi'nin ardindan millete seslendi.

TBMM Genel Kurulunda sürmekte olan bütçe görüsmelerinin ülke ve millet için hayirlara vesile olmasini dileyen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi:

"Bütçe hakki, yasama, yürütme, yargi erklerinin bagimsizligi üzerine kurulu, demokratik sistemin Meclise verilmis en önemli yetkilerinden biridir. Gerek komisyon gerekse Genel Kurul asamasinda tüm milletvekilleri bütçe konusundaki görüslerini, özgürce dile getirirler. Tabii bu özgürlügün siniri Meclis Iç Tüzügü'nde yer alan hususlar ile genel ahlak ve adabimuaseret kurallaridir.

Türkiye, sehit yakinlarina galiz küfürler eden bir milletvekilinin yaptigi terbiyesizligin sokunu henüz üzerinden atamamisken bu defa da Genel Kurulda yasanan bir baska edepsizlik örnegiyle sarsilmistir. Üstelik bu edepsizlik, Meclisin ikinci büyük partisinin genel baskani tarafindan sergilenmistir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunu, partisinin genel merkezi veya kafalari dumanli dostlariyla atip tuttugu bir ortam sandigi anlasilan bu zata Yunus'un diliyle cevap vermek istiyorum. 'Girdim ilim meclisine, eyledim kildim talep. Dediler ilim geride, illa edep illa edep.' Evet, milleti kendi yalanlariyla, iftiralariyla, çarpitmalariyla kandirabilecegini sananlarin, birileri tarafindan sisirildigi anlasilan egolariyla geldikleri yer, nokta burasidir."

- "Ne gibi felaketler getireceginin takdirini milletimize birakiyoruz"

Millete söyleyecek hiçbir sözü, ortaya koyacak hiçbir projesi, programi ve vizyonu olmayanlarin içlerindeki kiri, kini, nefreti bu tarz davranislarla disa yansittiklarinin görüldügünü ifade eden Erdogan, "Hiç kimsenin partisinde, kendi dost ortaminda, evinde nasil davrandigina elbette karismayiz ama buradan herkesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine, velhasil bu yüce kurumun faziletine uygun davranislar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir. Iktidarin sadece hayalini kurmakla bile bu derece kendini kaybedenlerin, ülkenin basina ne gibi felaketler getireceginin takdirini milletimize birakiyoruz." ifadelerini kullandi.

TBMM Genel Kurulunda süren bütçe görüsmelerinin de bir an önce hayirlisiyla tamamlanmasini diledigini belirten Erdogan, bu vesileyle yeni Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati'ye bir kez daha basarilar diledi.

Bakan Nebati'nin bugüne kadar is dünyasindan sivil toplum faaliyetlerine, milletvekilliginden genel baskan yardimciligina ve bakan yardimciligina kadar farkli alanlarda farkli görevleri basariyla yaptigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Kendisinin üstlendigi görevi, maliye politikalarimizi, yeni ekonomik programimiz dogrultusunda güçlü bir sekilde yürütecegine inaniyorum." dedi.

- "Katar ile bugüne kadar 84 mutabakat imzalayarak is birligimizi sürekli ileriye tasidik"

Katar Emiri Seyh Temim'in davetine icabetle pazartesi ve sali Katar'da, Yüksek Stratejik Komitesinin 7'nci toplantisini gerçeklestirdiklerini hatirlatan Erdogan, söyle devam etti:

"Katar ile bugüne kadar son ziyaretimizle birlikte siyasi, askeri, ticari, ekonomik ve kültürel konulari kapsayan, toplam 84 mutabakat imzalayarak is birligimizi sürekli ileriye tasidik. Cumartesi günü Siirt'te 102 milyon dolarlik ilk etabini hizmete açtigimiz tamami 500 milyon dolari bulacak çinko izabe tesisi yatirimi, Katar ile ahenkli bir sekilde yürüttügümüz ekonomik iliskilerimizin örneklerinden biridir. Ziyaretimiz sirasinda Katar'in ülkemize yapmasi konusunda daha önce mutabik kaldigimiz 15 milyar dolarlik yatirima ilave edilecek hususlarda da muhataplarimizla kapsamli görüs alisverisinde bulunduk.

Doha'da yaptigimiz bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan Türk-Katar Birlesik Müsterek Kuvvet Komutanligindaki askerlerimizi ziyaret ettik. Önceki hafta Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammet Bin Zayid Al Nahyan'in ülkemizi ziyareti de Körfez bölgesiyle yeniden yükselme sürecine giren iliskilerimizin bir baska isaretiydi. Bu ziyaret sirasinda, Birlesik Arap Emirlikleri'nin ülkemize yapacagi 15 milyar dolarlik yatirimin müjdesini de kamuoyuyla paylastik."

- "Ülkemizin dört bir yanindaki dev yatirimlari yakindan takip ediyoruz"

Önümüzdeki aylarda yapacaklari mukabil ziyaretle Birlesik Arap Emirlikleri ile baslattiklari yeni dönemi, hizla daha ileriye tasimanin gayreti içinde olacaklarini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Türkiye'nin yatirim atagi, her alanda hizla sürmektedir. Geçtigimiz aylarda Adana'da 1,4 milyar dolar yatirim bedeli olan uluslararasi ortakli bir petrokimya tesisinin de temelini atmistik. Cezayir-Türkiye. Ülkemizin dört bir yaninda kimi kendi vatandaslarimiz tarafindan, kimi uluslararasi yatirimcilar tarafindan yürütülen yüzlerce dev yatirimi yakindan takip ediyoruz.

Türkiye'nin kurtulusunu, küresel çikar odaklarinin güdümündeki reçetelerde degil, iste bu örneklerde oldugu gibi kendi kaynaklarini harekete geçirecek yatirimlarda, istihdamda, üretimde, ihracatta, cari fazlada görüyoruz. Biz 19 yildir yoluyla, köprüsüyle, havalimaniyla, barajiyla, santraliyle, aritma tesisiyle, sulama sistemleriyle sahip oldugumuz muazzam altyapiyi iste bunun için insa ettik. Biz 19 yildir bunca okulu, bunca üniversiteyi, bunca mesleki egitim kurumunu, bunca hastaneyi, bunca adliye saraylarini, bunca güvenlik sistemini iste bunun için kurduk. Biz 19 yildir ülkemizi her alanda bölgesinin ve dünyanin yükselen yildizi yapmak için onca mücadeleyi iste bunun için verdik. Simdi gelin hep beraber bu imkanlari ülkemizin ve milletimizin aydinlik geleceginin sembolleri olan 2023 hedeflerimizi hayata geçirmek, 2053 vizyonumuzu sekillendirmek için kullanalim. Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardes olarak, hep birlikte Türkiye olarak insallah bunu da basaracagiz."

(Sürecek)
Kaynak: AA