AFAD, Antalya'da Etkili Olan Firtina Ve Siddetli Yagisin Bilançosunu Açikladi Açiklamasi

Son 24 saat içerisinde 71 su baskini, 29 agaç devrilmesi, 28 yildirim düsmesi sonucu yangin, 1 yüksek gerilim hat kopmasi, 1 elektrik diregi devrilmesi ve 7 çati uçmasi olayi medyana geldi, 6 araç mahsur kaldi ve 2 trafo ile 1 tekne zarar gördü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Antalya'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve siddetli yagis nedeniyle, son 24 saatte 71 su baskini, 29 agaç devrilmesi, 28 yildirim düsmesi sonucu yangin, 1 yüksek gerilim hat kopmasi, 1 elektrik diregi devrilmesi ve 7 çati uçmasi olayinin medyana geldigini belirterek, 6 aracin mahsur kaldigini ve 2 trafo ile 1 teknenin de zarar gördügünü bildirdi.

AFAD'dan yapilan açiklamada, dün gece saatlerinde baslayan ve halen devam eden firtina ve yagisin çesitli olumsuzluklara neden oldugu belirtildi.

112 Acil Çagri Merkezi'ne gelen çagrilar ve ihbarlara ilgili kurumlarin sevk edildigi ifade edilen açiklamada, müdahale çalismalarina AFAD, 112, itfaiye, jandarma ve emniyet ekiplerinin katildigi hatirlatildi.

Son 24 saat içerisinde firtinanin hizinin saatte 130 kilometreyle en fazla Kemer ilçesinde, yagis miktarinin ise metrekareye 182 kilogramla en fazla Dösemealti ilçesinde ölçüldügü bilgisi verilen açiklamada, su ana kadar 71 su baskini, 29 agaç devrilmesi, 28 yildirim düsmesi sonucu yangin, 1 yüksek gerilim hat kopmasi, 1 elektrik diregi devrilmesi, 7 çati uçmasi olayinin medyana geldigi bildirilen açiklamada, 6 aracin mahsur kaldigi, 2 trafo ve 1 teknenin de zarar gördügü kaydedildi.

Açiklamada, vatandaslarin kuvvetli rüzgar ve firtinanin olusturabilecegi çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenmeler ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmasi çagrisinda bulunuldu.
Kaynak: AA