Yürekli Açiklamasi 'Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik Diyecegiz'

5 Ocak Adana’nin Kurulusu’nun 100. Yil Etkinlikleri Koordinatörü Mehmet Yürekli, "100 yil önceki ruhu, 100 yil sonra 5 Ocak 2022’de yapilacak etkinlikler kapsaminda genci ve yaslisi ile o günü tekrar yasatmak için hep birlikte ‘Adanaliyik, bayraga sevdaliyik’ diyecegiz" dedi.

Yürekli Açiklamasi 'Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik Diyecegiz'
Yürekli, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Baskan Vekili Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Yürekli, Adanapost Haber Portali’nin düzenledigi “Bes Ocak: Adana’nin Kurtulusu” etkinlikleri kapsaminda düzenlenen kisa film, kompozisyon, siir yazma, bayrak siirini güzel okuma yarismasi yurt içi ve yurt disindan yogun ilgi gördügü söyledi.

Yarisma sonuçlarinin, adananinkurtulusunun100yiletkinlikleri.com internet sitesinden 25 Aralik tarihinde açiklanacagini belirten Yürekli, "Ödül alan eserler, 5 Ocak 2022 tarihinde Adana Evliya Çelebi Çok Amaçli Salonunda seyirci ile bulusacak ve yarismayi kazananlara ödül ve mansiyon verilecek. Milli Mücadele Seçkisi adli kitapta, siir ve kompozisyon dalinda ödül alan yarismacilarin eserlerinin yani sira ilk kez yayinlanacak bilgi ve belgeler yer alacak” dedi.

Yürekli, 17 Kasim’da çekimi yapilan ‘5 Ocak, Adanaliyik! Bayraga sevdaliyik..’ belgesel çalismasi ile sona gelindigini ifade etti.

Yürekli, "100 yil önceki ruhu, 100 yil sonra 5 Ocak 2022’de yapilacak etkinlikler kapsaminda genci ve yaslisi ile o günü tekrar yasatmak için hep birlikte ‘Adanaliyik, bayraga sevdaliyik’ diyecegiz" dedi.

ÇGC Baskani Cafer Esendemir’de, Adana’nin Fransiz isgalinden kurtulusunun 100. yilinda, Adanapost Haber Portali’nin, “Adana’nin Kurtulusunun 100. Yil Etkinlikleri” basligiyla yapmis olduklari sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerini destekliyor, bu tür etkinliklerin bir parçasi olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA