Kayseri'de Aranan 583 Kisi Yakalandi, Kayip 79 Kisi Bulundu

Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi ekipleri tarafindan Kasim ayinda yapilan çalismalarda, fuhus yapildigi tespit edilen 7 ev kapatildi.

Edinilen bilgiye göre 1-30 Kasim tarihleri arasinda Ahlak Büro Amirligi ekipleri tarafindan yapilan çalismalarda 6’si cinsel içerikli suç, 3’ü kumar olayi olmak üzere islem yapilan 9 olayda yakalanan süphelilerden 1’i tutuklandi. Ayrica fuhus, kumar ve Kabahatler Kanunu kapsaminda toplam 51 sahsa idari yaptirim karar tutanagi düzenlenirken, fuhus yapildigi tespit edilen 7 ev de ilgili komisyon karari ile kapatildi.

Hirsizlik Büro Amirligi’nin çalismalarinda 52’si evden, 35’i isyerinden ve kurumdan, 19’u otodan, 27’si açiktan, 7’si bisiklet hirsizligi, 12’si mabetten hirsizlik, 1’i hayvan hirsizligi olmak üzere islem yapilan 153 hirsizlik olayinda 181 sahis yakalandi. Yakalanan sahislardan 30’u tutuklandi. Yakalanan süpheli sahislardan elde edilen yaklasik 37 bin 150 TL degerinde malzeme de müstekilerine teslim edildi.

Aranan Sahislar Büro Amirligi ekiplerinin çalismalari ile haklarinda çesitli suçlardan dolayi yakalama ve UYAP aranmasi bulunan 538 sahis yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan sahislardan 183’ü tutuklandi.

Ayrica Kayip Sahislar Büro Amirligi ekiplerinin çalismalarinda ise kayip müracaati alinan 89 sahistan 79’u bulundu. Cinayet Büro Amirligi’nin yaptigi çalismalarda da 2’si kasten öldürme, 2’si kasten öldürmeye tesebbüs olayi olmak üzere islem yapilan 4 olayda 9 süpheliden 3’ü tutuklandi. Meydana gelen olaylar ile ilgili ise 1 adet tabanca ve 1 adet tüfek ele geçirildi.
Kaynak: İHA