Ingiltere Basbakani Johnson Polis Kiliginda Denetime Çikti

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, polis kiliginda narkotik polisi ile birlikte ülke çapindaki uyusturucu denetimine katildi.

Ingiltere Basbakani Johnson Polis Kiliginda Denetime Çikti
Ingiltere Basbakani Boris Johnson, polis kiliginda ülkedeki uyusturucu madde satisi yapan suçlulari tespit etmek için narkotik polisi ile denetime çikti. Bu sabah erken saatlerden itibaren uyusturucu operasyonu için polisle beraber Liverpool’da denetime çikan Johnson, ülke çapinda faaliyet gösteren binlerce uyusturucu çetesinin faaliyetlerini sona erdirmeyi hedefledigini aktardi.

"Rehabilitasyonu arttirmamiz gerekiyor”

Verilere göre ülkedeki 300 binden fazla suçun uyusturucu kullanicilari yüzünden islendiginin ortaya kondugunu söyleyen Johnson, "Rehabilitasyonu arttirmamiz gerekiyor. Uyusturucu suçlularinin hayati kaotik ve onlari buradan çikarmamiz gerekiyor. Onlari yakaladigimizda sürekli hapse koyamayiz, bu bagimlilari rehabilite etmemiz gerekiyor" dedi.

Johnson, "Herkesin güvenli bir toplumda yasamasini istiyoruz. Bu yüzden A sinifi uyusturucu kullanan suçlulara karsi daha sert olacagiz" dedi.



Cinayet suçlularinin yarisi uyusturucu madde kullaniyor

Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Ingiltere’de hirsizlik ve soygun da dahil olmak üzere islenen 300 bin suçun uyusturucu bagimlilarindan kaynaklandigini, cinayet suçlularinin yarisinin uyusturucu madde kullandigi belirtildi.

Uyusturucu ile mücadeleye 780 milyon poundluk fon

Hükümet, Ingiltere ve Galler’de uyusturucu suçlari ile mücadele etmek için 10 yillik bir plan hazirlanacagini ve bunun için 780 milyon poundluk fon tahsis edilecegini açikladi.

Planin ayrica, ülkedeki 2 binden fazla uyusturucu çetesiyle mücadele etmek için 300 milyon sterlin içerdigi belirtilirken, bazi durumlarda uyusturucu kullanicilarinin ehliyetlerine veya pasaportlari el konulacagi aktarildi.

Bugün yeni uyusturucu stratejisini açiklayan hükümet, stratejinin, hayat kurtarmak ve bagimliligin körükledigi suç döngüsünü kirmak için uyusturucu bagimliliginin kronik bir saglik durumu olarak ele alinacagini söyledi.

Yeni plana göre hükümet, bagimlilara tedavi ve iyilestirme hizmetleri, fiziksel ve zihinsel saglik ihtiyaçlari gibi konularda yardimci olacak.
Kaynak: İHA