Bosanma Asamasindaki Esinin Evine Gidip Jandarma Personelini Yaralayan Süpheli Yakalandi

Tokat'ta, denetimli serbestlik tedbirini ihlal ederek bosanma asamasindaki esinin evine giden ve bu sirada silahla ates ederek jandarma personelini yaralayan süpheli gözaltina alindi.



Valilikten yapilan açiklamaya göre, merkez Çerçi köyünde ikamet eden ve hakkinda koruma karari bulunan bosanma asamasindaki esi H.S. ile esinin agabeyi A.G'ye yönelik tehdit ve hakaret suçlarini isleyen Ö.S'nin 7 Ekim'de Tokat Denetimli Serbestlik Bürosunca ayak bilegine takilan elektronik kelepçeyi 4 Aralik'ta kesip çikartarak ikametini terk ettigi anlasildi.

Bunun üzerine Tokat Il Jandarma Komutanliginca süpheliyi yakalama faaliyeti baslatildi, koruma karari bulunan sahislarin ikametlerinde de emniyet tedbiri alindi. 7 Aralik Sali günü saat 04.30 siralarinda H.S. ve A.G'yi korumakla görevlendirilen jandarma devriye ekibi, köpeklerin havlamasi üzerine çevreyi kontrol ettigi sirada Ö.S. tarafindan pompali av tüfegiyle devriye personeline ates açildi.

Ilk ateste devriye komutani Jandarma Astsubay Kidemli Çavus F.K. sol kolu ve sol bacagindan yaralandi. Olay yerine süratle takviye kuvvet gönderilerek süpheli, koruma karari bulunan A.G. ve H.S'ye zarar veremeden jandarma ekiplerince suç aleti pompali av tüfegiyle yakalandi.

Gözaltina alinan Ö.S. hakkinda adli islemler devam ediyor.

Açiklamada, Tokat Il Jandarma Komutanliginin kadina yönelik her türlü siddetin önlenmesi ve kadinlarin korunmasi amaciyla hiçbir zorluktan yilmadan cani pahasina ve fedakarlikla görev yapmaya devam edecegi vurgulandi.

Kaynak: AA