Bebegini Mamasina Zehir Katip Öldürmeye Çalismakla Suçlanan Babaya 20 Yil Hapis Istemi

Yalova'da 27 Ekim'de dogan bebeginin mamasina, 13 günlükken karinca zehri karistirdigi iddiasiyla tutuklanan Serhat O. hakkinda hazirlanan iddianame mahkemece kabul edildi Kattigi tozu mama zannettigini söyleyerek kendini savunan baba, 'Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak kisiye karsi öldürmeye tesebbüs' suçundan yargilanacak

SITKI YILDIZ - Yalova'da 13 günlük bebegini mamasina zehir katarak öldürmeye tesebbüs ettigi iddiasiyla tutuklanan baba hakkinda 20 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Yalova Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda sanik Serhat O. hakkinda hazirlanan iddianame, 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, Serhat O'nun, esi Türkan O'nun üçüncü çocuguna hamile oldugunu ögrendigi günden itibaren bebegi istemedigi, esi 7-8 haftalik hamileyken özel bir hastanede kürtaj yaptirma girisiminde bulundugu, bebegin 27 Ekim'de dünyaya geldigi belirtildi.

Anne sütünün yetersiz olmasi nedeniyle mamayla beslenen kiz bebek E.E.O. ile ilgili baba Serhat O'nun sosyal medya durumundan "Tam rahat edelim derken artik çocuk ayak bagi gibi dolandi ayaklarima, aldik basa belayi." ve "Kirkindan sonra bulduk belayi." yazili paylasimlarina da iddianamede yer verildi.

Iddianamede, bebegi 13 günlükken gece eve alkollü geldigi, ayakkabilikta bulunan karinca zehrini alarak mutfak tezgahindaki mama kutusunun içine kattigi, anne Türkan O'nun da gece bu mamadan verdigi E.E.O'nun sabaha kadar agladigi ifade edildi.

Annenin ertesi gün esinin evden ayrilmasinin ardindan biberonun içindeki küf ve tortuyu fark ettigi, bu nedenle toz halindeki mamayi çöpe atarken zehrin bulundugu poseti gördügü kaydedilen iddianamede, 13 yasindaki büyük kizi E.O. ile eczaneye gönderdigi mamada yabanci madde bulundugunun anlasildigi aktarildi.

- Emniyetteki ifadesini degistirdi

Iddianamede, Türkan O'nun, bebeginin esi tarafindan zehirlenmek istendigini anlayip 112 Acil Servis'e durumu bildirdigi, mamayi ve karinca zehrini polise teslim ettigi, bunun üzerine gözaltina alinan Serhat O'nun verdigi ifadelerde, maddi sikintilarindan dolayi 3'üncü çocugu istemedigini, kürtaj yaptirmayi düsünüp vazgeçtiklerini söyledigine deginildi.

Sanigin, tutuklanmadan önce adli süreçte, emniyete verdigi ve mamaya zehir karistigini itiraf ettigi sözlerinin aksine olay gecesi toz maddeyi mama zannederek 1-2 kasik mama kutusunun içine koyduktan sonra posetini çöpe atip yatmaya gittigini, bunun zehir oldugunu bilmedigini öne sürdügü belirtilen iddianamede, sosyal medyadaki paylasimlarini "bir anlik öfkeyle yaptigi" beyanlari da yer aldi.

Emniyetteki ifadesinden sonra sanigin savcilik ve hakimlikte suçlamalari kabul etmedigine dikkati çekilen iddianamede, "karinca zehrini mama zannederek çocugunun mamasina karistirdigi" savunmasinin gerçegi yansitmadigina vurgu yapildi.

Ayrica, karinca zehrinin mama ile ayni renkte olmamasi ve sanigin, markasi yazili toz zehri mama zannetmesinin imkansiz oldugu ifade edilen iddianamede, çocuguyla ilgilenmeyen Serhat O'nun olay gecesi mama hazirlamasinin samimi bulunmadigi, çocugu öldürme kastiyla ve tasarlayarak karinca zehrini mamasina karistirdigi, annenin bunu fark etmeyerek bebege vermesini sagladigi kaydedildi.

Iddianamede, daha önce de büyük kizina yönelik benzer bir suç isledigine dair adli sicil kaydi bulunan sanigin, "Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak kisiye karsi öldürmeye tesebbüs" suçundan 20 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talebinde bulunuldu.

Yalova'da, Mustafa Kemal Pasa Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk sahibi Serhat O, 8 Kasim'da 13 günlük kizini mamasina kattigi karinca ilaciyla zehirlemeye çalistigi iddiasiyla gözaltina alinmis, çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti. Bebek E.E.O. ise hastanedeki tedavisinin ardindan annesine teslim edilmisti.
Kaynak: AA