ZBEÜ; Times Higher Education 2022 Dünya Üniversiteler Siralamasinda Önemli Basari Elde Etti

Dünya üniversitelerini çesitli kategorilerde degerlendiren ve listeleyen Londra merkezli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education, “Fiziksel Bilimler Alanindaki En Iyi Üniversiteler 2022 Siralamasi” sonuçlarini açikladi. Siralamada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) 601-800 siralamasi ile önemli bir basari elde etti.

Üniversitelerin Matematik, Istatistik, Fizik, Astronomi, Kimya, Jeoloji, Çevre, Yer ve Deniz Bilimleri alanlarinda degerlendirildigi THE Fiziksel Bilimler alani 2022 yili siralamasinda 99 ülkeden 1662 yüksekögretim kurumu yer alabildi. ZBEÜ, siralamada yer alan 34 Türk üniversitesi arasinda yer alma basarisini gösterdi. THE siralamasi; Egitim (Teaching), Arastirma (Research), Atif (Citations), Uluslararasi Görünüm (International Outlook) ve Sanayi Geliri (Industry Income) olmak üzere 5 baslik altinda yer alan 13 performans göstergesine göre yapiliyor. Dünyanin birçok ülkesinden üniversitelerin birbiriyle yaristigi siralama, küresel ölçekte üniversitelerin prestij ve sayginligi konusunda önemli bir ölçüt kabul ediliyor.

ZBEÜ’nün THE 2022 Dünya Üniversiteler Siralamasinda Fiziksel Bilimler Alani siralamasinda elde ettigi basari ile ilgili bir açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufali sunlari söyledi: “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak kalite odakli büyümemizi kararlilikla sürdürmekteyiz. Faaliyetlerini kaliteli egitim, topluma hizmet ve uluslararasilasma alanlari altinda yogunlastiran üniversitemizin THE Fiziksel Bilimler alani siralamasinda elde ettigi basari gurur vericidir. Tüm kalite süreçlerinin etkin ve yaygin olarak yürütüldügü Üniversitemiz basarisini uluslararasi siralamalara da tasimaktadir. Bu kapsamda, tüm kalite süreçleri ve uluslararasi siralamalarla ilgili çalismalara katki saglayan akademik ve idari personelimize tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA