Fransa'da 5-11 Yas Grubundaki 'Riskli' Çocuklara Kovid-19 Asisi Uygulanacak

Fransa'da 5-11 yas grubunda saglik açisindan "riskli" olarak degerlendirilen çocuklarin 15 Aralik'tan itibaren yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilanabilecegi bildirildi.

Fransa Basbakani Jean Castex, saglik konulu Bakanlar Kurulu Toplantisi'nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, 65 yas üstündeki kisilerin arti randevu almadan asi merkezlerinde "üçüncü doz" olarak adlandirilan takviye doz yaptirabilecegini söyledi.

Bugüne kadar 10 milyon kisiye takviye dozun uygulandigini ifade eden Castex, virüsün hizli yayilmasinin önlenmesi gerektigini kaydetti.

Castex, 12 yas altindaki çocuklarda vaka sayisinda artis yasandigini aktardi.

Ilkokullarin her alaninda maskenin yeniden zorunlu hale geldigini vurgulayan Castex, 5-11 yas grubunda saglik açisindan "riskli" olarak degerlendirilen çocuklarin 15 Aralik'tan itibaren asilanabilecegini duyurdu.

Insanlarin haftada 2-3 gün evden çalismasi gerektiginin altini çizen Castex, Kovid-19 saglik karti uygulamasina iliskin kontrollerin sikilastirilacagini belirtti.

Castex, 10 Aralik'tan itibaren gece kulüplerinin 1 ayligina kapatilacagi bilgisini de paylasti.

- 80 çocuk hastanelerde tedavi görüyor

Saglik Bakani Olivier Veran da hastanelerde 12 binden fazla kisinin tedavi gördügünü, böylece her dakikada 1 kisinin tedavi altina alindigini belirtti.

Omicron varyantinin Delta'ninkinden daha bulasici oldugu uyarisinda bulunan Veran, 15'i yogun bakimda olmak üzere 80 çocugun hastanelerde tedavi gördügünü aktardi.

Veran, Omicron varyantina bagli tespit edilen vaka sayisinin 25'e ulastigini dile getirdi.

Son 24 saatte 11 bin 308 vaka tespit edildi.

Halk Sagligi Kurumunun açikladigi verilere göre, son 24 saatte 11 bin 308 yeni vaka kaydedildi.

Ülkede toplam vaka sayisi 7 milyon 928 bin 572'ye, Kovid-19 testlerinin pozitif çikma orani ise yüzde 6,5'e yükseldi.

Kaynak: AA