Antalya'da Iki Katli Binada Çikan Yanginda Can Pazari

Antalya’da alt katinda dokuz adet dükkanin ve insanlarin yasadigi dairelerin bulundugu iki katli is haninda çikan yanginda adeta can pazari yasindi. Binayi etkisi altina alan dumanlar vatandaslara ve ekiplere zor anlar yasatirken mahsur kalanlar itfaiye tarafindan merdiven uzatilarak kurtarildi. Binanin altinda bulunan is yerlerinden biri olan pet shoptaki hayvanlar ise is yeri sahibi ve vatandasalar tarafindan kurtarildi.

Antalya'da Iki Katli Binada Çikan Yanginda Can Pazari
Olay, Muratpasa ilçesi Balbey Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi üzerinde bulunan bir is haninda aksam saat 21.00 sularinda meydana geldi. Vatandaslarin binadan çikan dumanlari görmesi üzerine 112 Acil Çagri Merkezine yaptigi ihbar ile olay yerine çok sayida polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede bulunan merakli vatandaslari olay yerinden uzak tutmak için mücadele verirken, itfaiye ekipleri ise dumanla dolan binanin içerisine girerken zor anlar yasadi. Içeri giren 110 ekipleri yanginin çikis noktasini belirleyerek söndürme çalismasi baslatti. Üst katlarinda vatandaslarin yasadigi birçok dairenin oldugu binanin alt katinda yer alan pet shop isletmesinde ise hayvanlarin zarar görmemesi için tahliye çalismalari baslatildi.

Vatandaslar balkonlarda mahsur kaldi, itfaiye merdiven yardimiyla kurtardi

Yanginda yogun duman nedeniyle binada yasayanlar kendi imkanlariyla disariya çikamayinca itfaiye ekipleri merdiven yardimiyla balkonlarda kurtarma operasyonu baslatti. Aralarinda çocuklarin da bulundugu vatandaslar itfaiye merdiveni yardimiyla asagiya indirilirken itfaiye ekipleri yanginin söndürülmesiyle birlikte diger vatandaslari da bina içerisinden tahliye etti. Etraftaki vatandaslarin merakli akislari arasinda binadan çikarilan birkaç kisi ise dumandan etkilendi. Olay yerinde bulunan saglik ekipleri vatandaslara ilk müdahalesini yaptiktan sonra tedavileri için hastaneye götürüldü. Ilk belirlemelere göre yanginin elektrik panosundan çiktigi tespit edildi.
Kaynak: İHA