Aksehir'de 3 Bin 750 Litrelik Yeni Nesil Çöp Konteynerleri Hizmete Girdi

Aksehir Belediyesi tarafindan ilçe genelinde yeni nesil yer üstü çöp konteynerleri ile çöp toplama sistemine geçildi.



Yeni uygulama kapsaminda 50 adet 3 bin 750 litrelik yeni nesil yer üstü çöp konteynerlerini sehir merkezinde belirli noktalara yayan Aksehir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, Aksehir'in dört bir yaninda gece gündüz devam eden temizlik hizmetlerinin daha hizli, akici ve hijyenik olmasini hedefliyor.

Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya konteynerlerin içinin galvanizli, disinin plastik oldugunu belirterek, "Bu konteynerlerin içinin temizlenmesi konusunda da araç temin ettik. Projemizin maliyeti yaklasik 2,5 milyon lira. 1,5 milyon lirasini Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz hibe olarak verdi, kalani da Aksehir Belediyemizin finansmanlarindan karsilandi." dedi.

Bu konteynerlerin kapasitesi daha genis oldugu için araç, eleman ve zaman tasarrufu sagladigini kaydeden Akkaya, yeni konteynerlerin el degmeden çalistigi için hijyenik olduguna dikkati çekerek, "Hemserilerimizden evsel çöplerini çöp posetlerine koyup posetlerin agzini baglayip bu yeni nesil yer üstü çöp konteynerlerin içine atmalarini rica ediyoruz. Çarsi merkezde, agaç diplerinde, kaldirim kenarlarinda esnaflarimizin ve vatandaslarimizin çikarmis oldugu çöpler Aksehir'imize yakismiyordu. Artik vatandaslarimizdan en yakin yeni nesil yer üstü çöp konteynerlerine çöplerini götürmelerini rica ediyoruz. Temiz çevre, yesil doga ve hijyenik bir ortam için el ele vererek, daha temiz bir Aksehir için hep birlikte çalismaya devam edecegiz." diye konustu.???????

Kaynak: AA