Savunma Sanayisinin Ihracat Sampiyonlari Ödüllendirildi

Savunma ve Havacilik Sanayi Ihracatçilari Birligi, savunma sanayisinde çesitli kategorilerde son 10 yilda en fazla ihracat yapan firmalara ödül verdi.

Türk savunma sanayisinde son 10 yilda çesitli kategorilerde ihracat sampiyonu olan sirketler ödüllendirildi.

Savunma ve Havacilik Sanayi Ihracatçilari Birligi tarafindan düzenlenen Savunma ve Havacilik Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansi'21 kapsaminda, Birligin 10'uncu kurulus yildönümü dolayisiyla bu süreçte en fazla ihracata imza atan sirketlere ödül verildi.

Hava araçlari kategorisinde Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS), kara araçlari kategorisinde FNSS, deniz araçlari kategorisinde Yonca-Onuk, elektronik sistemler ve silah kuleleri kategorilerinde ASELSAN, namlulu silahlar kategorisinde Samsun Yurt Savunma, roket ve füze sistemleri kategorisinde ROKETSAN, simülatörler kategorisinde HAVELSAN, avcilik ve aticilik ürünleri ile en fazla ülkeye ihracat yapan kategorilerinde Bahtiyar Av Malzemeleri, 10'uncu yilda en fazla ihracat artisi saglayan kategorisinde Baykar temsilcilerine ödülleri takdim edildi.

Son 10 yilda en fazla ihracat yapan ilk 3 firma kategorisinde ise sirasiyla TUSAS, TUSAS Motor Sanayi ve FNSS ödüllendirildi.

Ödül töreninin sonunda Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir ve ödül alan firmalarin temsilcileri toplu fotograf çektirdi.

Kaynak: AA