Rahatsizliklari Nedeniyle Çalisamayan 3 Çocuklu Kari Koca Yardim Bekliyor

Gaziantep’te yasayan ve 3 çocuklari bulunan Ahmet-Pinar Uzun çifti, rahatsizliklari nedeniyle çalismadiklari için zor günler geçirdiklerini belirterek yardim bekliyor.

Rahatsizliklari Nedeniyle Çalisamayan 3 Çocuklu Kari Koca Yardim Bekliyor
Gaziantep’in Sehitkamil ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde yasayan ve üç çocuklari bulunan Ahmet-Pinar Uzun, çifti, rahatsizliklari nedeniyle zor günler geçiriyor. MS hastasi olan baba Ahmet Uzun, rahatsizligi nedeniyle agir isler yapamadigi ve sürekli kontrollere gitmesi gerektigi için hiçbir iste çalisamiyor. Anne Pinar Uzun ise keratokonus (normalde yuvarlak sekilli olan korneanin öne dogru koni seklinde sivrilesmesiyle olusan ilerleyici ve görmeyi bozan hastalik) hastaligi nedeniyle gün geçtikçe görme yetisini kaybediyor.

"Hastaligim biraz agirlastigi için çalisamiyorum"

Hastaligi nedeniyle çalisamadigini ve çok zor durumda olduklarini söyleyen baba Ahmet Uzun, "Ben MS hastasiyim ve yaklasik 8 yildan beri bu hastaligin tedavisini görüyorum. Son zamanlarda hastaligim biraz agirlastigi için vücudumun sol tarafinda uyusmalar oluyor. Bu nedenle agir is yapamiyorum. Ayrica midemde de reflü var ve MS hastaligi da gözlerime vuruyor. Bu nedenle çalisamiyorum, çok magdurum. Esim ve 3 çocugum var. Çocuklarimin ikisi okula gidiyor. Esim de rahatsiz" dedi.



"Çocuklarimi bir daha görememekten çok korkuyorum"

Rahatsizligi nedeniyle gün geçtikçe görme yetisini kaybettigini ve bu nedenle çocuklarini görememekten çok korktugunu söyleyen anne Pinar Uzun ise, "Ben gözlerimden rahatsizim. Gözlerimde keratokonus (normalde yuvarlak sekilli olan korneanin öne dogru koni seklinde sivrilesmesiyle olusan ilerleyici ve görmeyi bozan hastalik) hastaligi var. Gözlerim gün geçtikçe görme yetisini kaybediyor. Gözlerimin tedavisi için bizden 60 bin liraya yakin para istediler. Bizim bu parayi karsilayacak durumumuz yok, o yüzden tedavi olamiyorum. Benim 3 tane çocugum var ve gözlerimi kaybetmekten çok korkuyorum. Çocuklarimi bir daha görememekten çok korkuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA