Incirliova Belediye Baskani Kaya, Engelli Bireyler Ile Bir Araya Geldi

Incirliova Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayisiyla bir kahvalti etkinligi düzenlendi. Belediye Baskani Aytekin Kaya, engellilerle zeybek oynadi. Etkinlige katilan engelli bireyler ve aileleri gönüllerince bir gün geçirdi.

Incirliova Belediye Baskani Kaya, Engelli Bireyler Ile Bir Araya Geldi


Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla ilçedeki Kültürpark Sosyal Tesisi’nde engelli bireylere ve ailelerine kahvalti verdi. Engelli vatandaslar ve aileleriyle sohbet eden Baskan Kaya, onlarin taleplerini de dinledi. Etkinlikte konusan Baskan Kaya, engellileri sadece bir gün degil her zaman hatirladiklarini ve daima yanlarinda olduklarini belirtti.

Etkinlikte bir konusma yapan Baskan Kaya, “Engelli kardeslerimizin anneleri ve babalarina tesekkür ediyoruz. Hepsi bizim için cennetin birer meyvesidir. Bu annelerin yalnizca eli degil ayagi öpülür. Allah sizden razi olsun. Rabbim sizlere sabir ve saglik versin. Atatürk Parki’na engellilerin de kullanabilecegi bir bölüm yapacagiz" dedi.



Incirliova Engelsiz Yasam Dernegi Baskani Merve Uysal da engellilerin, Korona virüs salginindan dolayi olumsuz yönde etkilendigini belirtti.

Uysal, düzenlenen etkinligin kendilerini mutlu ettigini kaydetti.



Efeler ilçesinde yasayan ve ’serebral palsi’ hastaligi nedeniyle elleri ile ayaklarini kullanamayan ancak burnuyla kitap yazan Mustafa Erol’un annesi Hatice Erol, oglunun doktora yapmaya hazirlandigini söyledi.

Oglunun hayata hiçbir zaman küsmedigini vurgulayan Erol, “Oglum, doktorayi insallah yapacak. Mustafa hiçbir zaman hayata küsmedi ve yilmadi, normal bir insanin yapamayacagi büyük seyler basardi. Onunla gurur duyuyoruz. Tüm engellilerin büyük seyler yapacagina eminim” diye konustu.



Engelli annesi Ayse Okulsev de spastik engelli kizi Buse Okulsev’e yazdigi siiri okudu. Kizinin kendi gözünde hiçbir engelinin bulunmadigini anlatan Okulsev, okudugu siirin etkisiyle gözyaslarini tutamadi. Etkinligin en özel konuklarindan birisi de Istanbul Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli oldu. 1993 yilinda üniversiteye gitmeden hemen önce geçirdigi kazada iki kolunu kaybeden ve Türkiye’nin ilk engelli belediye baskani olan Hançerli, yogun programi nedeniyle etkinlige gelemese de gönderdigi video mesaj ile katilimcilara iyi dileklerini sundu.

Etkinligin sonunda Belediye Baskani Kaya, engellilerle birlikte zeybek oynadi.

Etkinlige Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Güler, Aydin Engelliler Spor Kulübü Dernegi Baskani Yücel Balkim, Incirliova Kent Konseyi ve Atatürkçü Düsünce Dernegi Incirliova Sube Baskani Belgin Güler de katildi.

Kaynak: İHA