Cumhurbaskani Erdogan, Siirt'te Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi (1)

'2023'e giden süreçte millete hiçbir sey vadedemeyenler, bu açiklarini Türkiye'yi gererek, insanlarimizi kutuplastirarak kapatmaya çalisiyor' 'Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüstürülmesine, siyasetin tabiatinda var olan atismalarin bir kör dövüsü haline gelmesine izin veremeyiz' 'Sirf birkaç günlük siyasi çikar ugruna kimsenin özellikle de sorumluluk makaminda olanlarin atese benzin dökme hakki yoktur'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "2023'e giden süreçte millete hiçbir sey vadedemeyenler, bu açiklarini Türkiye'yi gererek, insanlarimizi kutuplastirarak kapatmaya çalisiyor." dedi.

Erdogan, Siirt'te sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Siirt'e kazandirdiklari eser, hizmet ve yatirimlarin hayirli olmasini dileyen Erdogan, son 19 yilda oldugu gibi gelecekte de göz bebekleri, kara gün dostlari Siirt'e askla hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Ömrünün 40 yilini siyaset yoluyla ülkesine ve milletine hizmete adadigini ifade eden Erdogan, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligindan itibaren üstlendigi her vazifede milletle iç içe olmaya, yüz yüze, gönül gönüle iletisim kurmaya önem verdiklerini, baskalari gibi sadece sandik ufukta belirince milleti hatirlayanlardan, milletin kapisini çalanlardan olmadiklarini söyledi.

Birileri Ankara'nin konforunda yüksek siyasetçilik oynarken 81 vilayetin her birini hem de 10-15-20 kez ziyaret ettiklerini söyleyen Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Parti genel merkezleriyle Meclis arasinda mekik dokumayi, terör örgütlerine piyonluk yapmayi, millete parmak sallamayi siyaset zannedenlerin aksine 84 milyonun tamaminin kalbine dokunmaya gayret ettik. Teskilatlarimizla, milletvekillerimizle, bakanlarimizla kapisi çalinmadik ev, hali hatiri sorulmadik insanimizi birakmamak için ter döktük. Bu hassasiyetimizi son dönemde gittigimiz sehirlerimizde de ayni sekilde devam ettiriyoruz. Toplu açilis törenleri yaninda ya parti teskilatlarimizla ya da o sehrin sivil toplum kuruluslariyla bir araya gelmeye ihtimam gösteriyoruz. Tipki bugün burada oldugu gibi. IIim, irfan, liyakat sahibi hocalarimizla, kanaat önderlerimizle, büyüklerimizle milletimizin bizatihi kendisiyle görüsmeler yapiyoruz. Engellilerden kadinlarimiza, gençlerimizden is adamlarimiza kadar toplumumuzun her kesimiyle baglarimizi daha da güçlendiriyoruz. Bugün burada oldugu gibi son derece samimi bir ortamda ülkemizin ve sehirlerimizin gündemindeki konulari degerlendiriyoruz."

Erdogan, su ana kadar bu sekilde yaptiklari toplantilardan çok verim aldiklarini, hem sehrin nabzini tuttuklarini hem de o sehirdeki vatandaslarin hassasiyetlerini, kanaatlerini ilk elden ögrenme imkani bulduklarini aktardi.

Yalan terörü ve bilgi kirliliginin ülkenin gündemini zehirledigi bir iklimde meseleleri etrafli sekilde vatandaslara izah etme firsati yakaladiklarini anlatan Erdogan, sunlari söyledi:

"Sevgililer sevgilisi peygamberimizin, istisare edenin pismanlik duymayacagini müjdeleyen bir hadis-i serifi var. Biz sevgililer sevgilisi peygamberin ümmeti olarak bu görüsmelerimizi, fikir teatilerimizi artirarak sürdürecegiz. Sivil Toplum Bulusmalari temasi altinda insallah bundan sonra da toplumumuzun farkli kesimleriyle bir araya gelecegiz. Bu ihtiyacin özellikle, son dönemde ülkemizde kendisini daha fazla hissettirdigini görüyoruz. Sizler de hadiseleri yakindan takip ediyorsunuz. 2023'e giden süreçte millete hiçbir sey vadedemeyenler, bu açiklarini Türkiye'yi gererek, insanlarimizi kutuplastirarak kapatmaya çalisiyor."

- "Nefret ve gerilim siyasetini körüklemenin kimseye faydasi dokunmaz"

Erdogan, kamu görevlilerinin tehdit edilmesi, halkin yarisinin siyasi tercihlerinden dolayi gayri milli ilan edilmesi, milli kurumlarin yipratilmasi, ülkenin mega projelerinin sabote edilmesi ve sehit yakinlarina edepsizlik yapilmasinin, muhalefetin provokasyon siyasetinin örneklerinden sadece birkaçi oldugunu dile getirdi.

Bu ülkede yüzde 52 oy ile Cumhurbaskani seçilen bir kisiyi ve yüzde 52'yi gayri milli kabul eden bir gayrimesru zihniyeti milletin takdirlerine biraktigini belirten Erdogan, sunlari kaydetti:

"Milletimin takdiri belirleyicidir. Yüzde 52'yi siz nasil gayri milli kabul edebilirsiniz. Böyle bir anlayis olabilir mi? Demek ki bunlar kendilerini ifade ediyorlar. Yani, biz gayri milliyiz diyorlar. Girdigi bütün seçimlerden kaybederek çikan bu zihniyetin bu ülkede ulasacagi yerin ne oldugunu benim degerli kardeslerim, sizler en iyisiyle bilirsiniz. Çünkü bunlar, milletten umutlarini kestikçe siyaset dillerinin keskinlesecegi, 'benden sonra tufan' mantigiyla daha da çirkeflesecekleri anlasiliyor. 70 yillik sancili demokrasi tarihinde çok aci çekmis, operasyona maruz kalmis, gencecik evlatlarini sokak kavgalarinda kurban vermis bir millet olarak bu oyuna asla düsemeyiz. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüstürülmesine, siyasetin tabiatinda var olan atismalarin bir kör dövüsü haline gelmesine izin veremeyiz. Sirf birkaç günlük siyasi çikar ugruna kimsenin özellikle de sorumluluk makaminda olanlarin atese benzin dökme hakki yoktur. Nefret ve gerilim siyasetini körüklemenin basta bu isten medet umanlar olmak üzere kimseye faydasi dokunmaz."

(Sürecek)
Kaynak: AA