Avusturya'da Yasayan Gurbetçilerden Manavgat'a Fidan Destegi

Avusturya'da faaliyet gösteren Rahma Insani Yardim Dernegi tarafindan Manavgat'ta yanan ormanlik alanlara dikilmek üzere 25 bin fidan dagitildi.

Antalya'nin Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da baslayan ve 10 gün sonra kontrol altina alinan orman yanginlarinin yaralari sarilmaya devam ediyor.

Yanan alanlarin yesillendirilmesi ve orman mahallelerinde yasayanlara destek ve gelir kaynagi olmasi için 25 bin keçiboynuzu ve defne fidani Sirtköy ve Tilkiler mahallelerinde vatandaslara dagitildi.

Fidan dagitim törenine Rahma Insani Yardim Denegi Genel Baskan Yardimcisi Ömer Batur, Türkiye Temsilcisi Iskender Küçükoglu ile dernek gönülleri katildi.

Batur, gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yaz Türkiye'nin çesitli bölgelerinde çok agir hasarlar birakan orman yanginlarinin yasandigini hatirlatarak, o dönemde Türkiye'ye gelerek çesitli yardimlarda bulunduklarini söyledi.

Yardimlar kapsaminda bugün de 25 bin fidanin hem dagitimini hem de dikimini gerçeklestireceklerini ifade eden Batur, "Baslattigimiz agaç kampanyasi ile hem yanan alanlarin yesillendirilmesi hem de köylerimizde yasayan insanlarimizin ekonomik olarak geçimlerini saglayabilecegi defne ve keçiboynuzu fidanlari dagitimi için buradayiz. Avusturya'dan destek veren, katki saglayan tüm kardeslerime çok tesekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA