ABD'de Demir Yolu Ve Havalimani Isletmelerine Yeni Siber Güvenlik Kurallari Getirildi

ABD Ulastirma Güvenligi Idaresi (TSA), ülkedeki demir yolu ve havalimani isletmelerinin siber güvenlik altyapilarini güçlendirmeyi amaçlayan yeni direktifler ve tavsiyeler yayimladi.

ABD hükümeti, kamuoyuyla paylasilan yeni güvenlik uygulamalarinin, ülkenin kritik altyapisini siber casusluk ve yikici fidye yazilimi saldirilarindaki artistan korumaya yönelik daha genis bir çabanin parçasi oldugunu belirtti.

Iç Güvenlik Bakani Alejandro Mayorkas, yaptigi açiklamada, "Bu yeni siber güvenlik gereksinimleri ve önerileri, seyahat eden halkin güvenligini saglamaya yardimci olacak." dedi.

Yeni TSA direktifleri, çogu yolcu ve yük treni isletmecisinin bir siber güvenlik yetkilisi belirlemesini, olaylari 24 saat içinde Siber Güvenlik ve Altyapi Güvenlik Ajansina rapor etmesini ve kötü niyetli siber etkinlik durumunda bir acil durum plani gelistirmesini gerektirecek.

Yil sonunda yürürlüge girecek yeni TSA uygulamasi, havalimani isletmecileri için de benzer degisiklikleri yapmayi zorunlu kilacak.

Yeni uygulamalarin, birkaç eyalette gaz arzini kesintiye ugratan Colonial Pipeline petrol firmasina yapilan fidye yazilimi saldirisinin ardindan, boru hatti isletmecileri için mayis ayinda yayimlanan düzenlemelere benzedigi kaydedildi.

Adalet Bakanligi, kisa süre önce, bilgisayar sistemlerine yapilan izinsiz girisleri bildirmemeleri veya siber güvenlik uygulamalarini yanlis tanitmalari halinde, ABD'den hibe alan devlet müteahhitlerine ve diger sirketlere dava açacagini belirtmisti.

Kaynak: AA