112 Acil Çagri Merkezi Yilbasinda Da Araliksiz Çalisiyor

112 Acil Çagri Merkezi ekipleri, haftanin 7 günü kesintisiz sürdürdügü hizmetlerine yilbasi gecesinde de devam ederek, yardima ihtiyaci olan vatandaslara cevap veriyor.

112 Acil Çagri Merkezi Yilbasinda Da Araliksiz Çalisiyor
Dünya çapinda insanlar yeni yil heyecani yasarken, acil bir durumda ihtiyaci olanlarin ulasarak yardim talep ettigi 112 Acil Çagri Merkezi ekipleri, gereksinime göre vatandaslari saglik, emniyet, itfaiye, orman ve jandarma görevlilerine yönlendiriyor. Ekipler, haftanin 7 günü vardiyalar halinde 24 saat boyunca çagrilari saliseler içinde yanitlayarak, vatandaslarin içerisinde bulundugu olumsuz durumlari çözmek için çabaliyor. Yilbasinda kendilerini yogun bir mesainin bekledigini söyleyen çagri merkezi çalisanlarinin, vatandaslardan tek istegi; asilsiz aramalarin yapilmamasi.

“Trafik konusunda daha dikkatli olmalarini tavsiye ediyoruz”

Eskisehir’de görevli 112 Acil Çagri Merkezi çalisani Cansin Aldemir, yilbasinda da her zaman oldugu gibi vatandaslarin çagrilarini yanitlamak için yerlerini aldiklarini belirterek, “Yilbasi oldukça yogun bir gece oluyor bizim için. Burada görev almaktan memnunum. Vatandaslarimiza yardimci olmaktan da memnunum. Trafik konusunda daha dikkatli olmalarini, özellikle alkollüyken kullanmamalarini tavsiye ediyoruz” diye seslendi.

“Tek sorunumuz asilsiz ihbarlar diyebiliriz”

Diger bir çalisan Merve Baskaya ise, yilbasi ve bayramlar gibi yogun geçen ve fazla ihbarin geldigi günlerde asilsiz aramalarin çok fazla yasandigini aktararak, “Gereksiz ihbarlar çok fazla olunca gerçekten bize ihtiyaci olan vatandaslara ulasmakta, onlarin ihbarini karsilamakta sikinti çekebiliyoruz. Tek sorunumuz asilsiz ihbarlar diyebiliriz. 7/24 çalisan bir kurum oldugumuz için yilbasina çalisarak girecegiz. Ama isimizi severek yaptigimizdan bizim için önemli degil, mutluyuz. Herkese buradan mutlu yillar diliyorum. Insallah 2022 hepimiz için daha hayirli, saglikli ve bereketli bir yil olur” ifadelerini kullanarak yeni yil dileklerini iletti.

“Vatandaslarimizdan en önemli ricamiz, lüzumsuz aramalar yapmamalari.”

Çagri merkezinde görev alan polis memuru Sedat Temel de bu isi yapmaktan gurur duydugunu kaydetti.

Daha önce de yilbasinda çalistigini söyleyen Temel, “Öncelikle vatandasimiza, bir polis ve 112 Acil Çagri Merkezi çalisani olarak hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Ama böyle bir günde, böyle bir zamanda hizmet etmek ayrica gurur verici bir sey. Diliyorum, 2022 yili mutluluklar, huzurlar getirir. Daha önceki senelerde de yilbasi geceleri çalistim. Oldukça yogun oluyor, bu durumu yadirgamiyoruz, lakin vatandaslarimizdan en önemli ricamiz, lüzumsuz aramalar yapmamalari. Çünkü her lüzumsuz arama, devleti mesgul etme girisimidir” dedi.

Kaynak: İHA