Yogun Bakim Hastasina Cinsel Saldirida Bulunan Hasta Bakici Hakkinda Karar

Zeytinburnu’nda bir hastanede korona virüs nedeniyle yogun bakim servisinde tedavi gören Z.A. isimli kadina cinsel saldirida bulunan hasta bakici N.Ö. hakkinda karar açiklandi. Mahkeme N.Ö.’nün ‘cinsel saldiri’ suçundan 9 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi. N.Ö. son savunmasinda gözyaslarina bogularak “Bir gaflete düstüm, üzgünüm” dedi.

Yogun Bakim Hastasina Cinsel Saldirida Bulunan Hasta Bakici Hakkinda Karar
Zeytinurburnu’nda bir hastanede hasta bakici olarak çalisan N.Ö., 21 Mayis 2021 tarihinde korona virüs nedeniyle hastanenin yogun bakim ünitesinde tedavi gören kadin hasta Z.A’nin yardim istemesi üzerine yanina gitti. N.Ö. iddiaya göre hastanin vücudunu temizlerken gögüslerini de açarak temizleme bahanesiyle öptü ve eliyle oksadi. N.Ö. odaya baska bir saglik memuru girince hemen hastadan uzaklasti. Hasta kadinin sikayetçi olmasi üzerine N.Ö. hakkinda 15 yila hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Bakirköy 21. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu sanik N.Ö. ile avukati hazir bulundu. Durusmada savunma yapan sanik avukati magdurun önceki celsede sanik için ‘iyi bir insandi’ ifadesini kullandigini belirterek “N.Ö. benim annemin yogun bakimda kaldigi süre boyunca anneme ve bana yardimci oldu. Diger hastalarin duasini aldigini düsünüyorum” dedi.

Mahkeme baskani bunun üzerine sanik avukatina “Insan tahlili yapmiyoruz. Mahkemede herkes esittir” dedi.

Sanik avukati savunmasinin devaminda “Gelen raporda magdurun bilincinin açik oldugu yazmaktadir. Müvekkilim suç islemek amaciyla odaya girmemistir. Bakimini üstlendigi çocuklari vardir. Ceza alirsa onlarin da hayati kararacaktir. Tahliyesini ve beraatini talep ediyorum” seklinde savunma yapti.

Tutuklu sanik N.Ö. ise, "7 yildir hastanede çalismaktayim. Bu zamana kadar yanlis bir hareketim olmadi. O aksam nöbetteydim. Yarim saatte bir hastalari dolasmamiz gerekiyordu. Çünkü hastalarin idrar torbalari doluyor yeri geliyor patliyor. O aksam bir hastanin odasindan tak tak diye ses gelmeye basladi.

Gittigimde hasta kadin ‘bezimi degistirir misin?’ dedi” seklinde savunma yapti. Savunma yaparken gözyaslarina bogulan sanik “Bu zamana kadar bir yanlisim olmadi, bir gaflete düstüm, üzgünüm” dedi.

Mahkeme sanik N.Ö.’nün ‘cinsel saldiri’ suçundan 9 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi. Sanigin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamina da karar verildi.



Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 21 Mayis 2021’de bir devlet hastanesinde meydana gelen olay anlatilmisti. Iddianamede, sanik N.Ö.’nün yogun bakim ünitesinde hasta bakici olarak çalistigi, müsteki Z.A.’nin ise yogun bakimda korona virüs sebebiyle yattigi belirtilmisti. Z.A.’nin bakima muhtaç oldugu iddianamede açiklanarak “Sanigin müstekiyi temizlemek için olay günü yanina geldigi, istememesine ragmen vücudunun bazi noktalarini temizlemeye basladigi ve gögüslerini açarak temizleme bahanesiyle öptügü” ifadeleri kullanilmisti. Müstekinin itirazina ragmen sanigin hasta kadini öpmeye ve oksamaya devam ettigi de iddianamede belirtilerek, odaya baska bir saglik memurunun girmesiyle sanigin müsteki kadindan uzaklastigi aktarilmisti. Sanik N.Ö. alinan savunmasinda “Müstekinin temizlemesini istedigi bölgelerini temizledim. Gögüslerinin altinin kizarik oldugunu görünce orayi da temizledim. Tam o sirada ayagim kaydi ve müstekinin üzerine düstüm. Özür diledim ve odadan çiktim” demisti. Öte yandan sorusturma kapsaminda incelenen kamera kayitlarinda sanigin düsmedigi ve müsteki Z.A.’nin üzerinde uzun süre bekledigi belirtilmisti. Tanik olarak dinlenen hemsire M.D.’de sanigin hasta kadinin gögüslerini öptügünü anlatmisti. N.Ö. hakkinda ‘cinsel saldiri’ suçundan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA