Karamürsel'in Kestane Balina Cografi Isaret Belgesi Alinacak

Karamürsel ilçesinin lezzeti ve kivamiyla ragbet gören kestane balinin, cografi isaret belgesi alinmasi için girisimde bulunuldu.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden yapilan açiklamada, Karamürsel kestane balinin cografi isaret alinmasi için çalisma baslatildigi belirtildi.

Ilçe genelinde yaklasik 10 bin modern kovanda fenni aricilik metotlariyla elde edilen Karamürsel kestane balinin, nektar ve polen içerigi bakimindan zengin oldugu aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Karamürsel Kaymakamligi, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi is birligiyle Karamürsel'de elde edilen kestane balinin Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Uygulama ve Arastirma Merkezi'nde yapilan analizlerde balin tüm degerleri olumlu ve kalite bakimindan üstün özellikli oldugunun ortaya çikmasi üzerine Karamürsel Kaymakamligi Türk Patent Enstitüsünden Karamürsel Kestane Bali için Marka Tescili alindi. Ilçemizde bal üretimi yapan üreticimizin de katilim sagladigi, 127 ülkenin bal üreticilerinin katilimiyla 2017 yilinda 12.'si düzenlenen Bosna Hersek bal yarismasinda kestane bali kategorisinden ikincilik alarak, Karamürsel kestane balinin kaliteli oldugu bir kez daha onaylanmisti. Bu kalite ve dogalligindan dolayi marka degerinin olusmasi, üreticinin korunmasi, tüketicinin gerçek ürüne ulasiminin saglanmasi gibi faktörler nedeniyle de Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Karamürsel kestane bali için Türk Patent Enstitüsüne cografi isaret basvurusunda bulunulmus olup, en kisa sürede Karamürsel kestane balinin cografi isaret belgesi de bekleniyor."

Kaynak: AA