Giresun'da Metil Alkol Zehirlenmesi Nedeniyle Tedavi Gören 6 Kisiden 1'I Öldü

Giresun'da metil alkol zehirlenmesi nedeniyle tedavi altina alinan 6 kisiden 1'inin hayatini kaybettigi bildirildi.

Il Saglik Müdürü Muhammet Bulut, yaptigi yazili açiklamada, sahte içki tüketiminden 5 saat sonraki süreçte koordinasyon, algi ve muhakemede belirgin bozulma, akilci düsünme yeteneklerini kaybetme belirtilerinin görüldügünü ifade etti.

Zehirlenme belirtilerinin 10-24 saat sonra görülmeye baslandigina dikkati çeken Bulut, en sik görülen zehirlenme belirtilerinin bilinç bulanikligi, denge ve hareket bozuklugu, bas agrisi, bulanti, kusma, siddetli karin agrisi, sirt, kol ve bacaklarda agri, görme bozuklugu, çift görme, görme keskinliginde azalma ve körlük oldugunun altini çizdi.

Erken dönemde tedavi edilmeyen hastalarda alkol alimindan yaklasik 30 saat sonra ciddi metabolik asidoz geliserek koma ve ölümün gerçeklesebildigi bilgisini veren Bulut, sunlari kaydetti:

"Ilimizde 23 Aralik 2021 tarihinden itibaren 6 hastamiz metil alkol zehirlenmesi nedeniyle Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Özel Ada Hastanesine basvurmustur. Hastane izlenimlerinde genel durumlari düzelen 2 hastamiz taburcu edilmistir. 3 hastamiz halen yogun bakimda takip edilmekte olup yogun bakimdaki 1 hastamizin genel durumu kötü oldugu için solunum cihazina bagli olarak takip edilmektedir. Yogun bakimda takip ve tedavi destegimize ragmen ne yazik ki 1 hastamizi kaybettik."

Alkol tükettikten sonra zehirlenme belirtileri gelisen vatandaslarin mutlaka en kisa süre içerisinde en yakin saglik kurulusuna basvurmasi gerektigine vurgu yapan Bulut, enken tani ve tedavinin hayat kurtarici oldugunu vurguladi.

Kaynak: AA