Çorum'da Polisten Okullarin Etrafindan Huzur Uygulamasi

Çorum'da Il Emniyet Müdürlügü, ögrenciler için güvenli bir ortam olusturmak amaciyla okullarin etrafinda huzur uygulamalari baslatildi.

Özellikle ögrenci mevcudu çok olan okullarin çevresinde yapilan uygulamada polis ekipleri, okulla ilgisi olmadigi halde civarda bekleyen süphelileri uzaklastirirken, zararli aliskanliklara zemin olusturabilecek durumlara da müdahale ediyor.

Farkli birimlerden ekiplerin birlikte yaptigi uygulama kapsaminda trafik polisleri de ders saatlerinde trafigin daha sessiz ilerlemesi için tedbirler aliyor.

Uygulama kapsaminda Eti Anadolu Lisesi önünde yapilan denetimde okula giris ve çikis saatlerinde, ögrenci olmayanlara kimlik sorgulamasi yapildi.

Ekipler, ögrencilerin sagligini tehlikeye atan sigara basta olmak üzere tütün mamülleri ve diger zararli ürünlerin de satisina izin verilmiyor.

Uygulamanin yürütücüsü Komiser Deniz Dagdelen, gazetecilere, egitim kurumlarinin huzur ve güvenligine önem verdiklerini söyledi.

Okullarin etrafinda uygulama seferberligi baslattiklarini belirten Dagdelen, denetimlerin yaz tatiline kadar devam edecegini kaydetti.

Kaynak: AA