Almus Baraj Gölü'ndeki Suyun Azalmasina Dövizlerle Dikkati Çektiler

Tokat'in Almus ilçesinde kurakliga dikkati çekmek isteyen bir grup, baraj gölünde suyun çekildigi alana döviz yerlestirdi.

Hizmet vermeye basladigi 1996'dan bu yana tarimsal sulama ve elektrik üretiminde kullanilan Almus Baraj Gölü'nde su seviyesi, kuraklik nedeniyle önceki yillara göre önemli oranda geriledi.

Ilçede yasayan bir grup vatandas, gölün su çekilen alanlarinda gezerek, "Gitme lütfen, geri dön, ne olur geri dön" yazili dövizler koydu.

Tokat Gönüllü Turizm Elçileri Platformu üyesi Fatma Esin Tuna, AA muhabirine, bölge sakinleriyle kurakligin yasandigi Almus Baraj Gölü'ne geldiklerini söyledi.

Almus Baraj Gölü'nden insanliga bir mesaj gönderdiklerini belirten Tuna, "Yöneticilerden ve insanlardan bu konuda tedbir alinmasini bekliyoruz. Almus Baraj Gölü gittikçe küçüldü. Suyun azligi 2 yildir devam ediyordu ama artik ileri seviyeye geldi." dedi.

Çocuklugunu Almus'ta geçirdigini, okulunun barajin kiyisinda oldugunu anlatan Tuna, "Sular okul bahçesine kadar geldigi için bahçeye çikarmazlardi bizi. O günlerden gelip bugünleri görüyoruz. Tabii ki üzülüyorum. Bu bir mirastir. Çocuklarimin çocuklarina bu baraji miras olarak birakmak istiyorum. Üzülüyorum." ifadesini kullandi.

Ilçe sakinlerinden 75 yasindaki Salih Yagyudan da Almus Baraj Gölü'nü hiç bu sekilde görmedigini vurgulayarak, "Havalar kurak gidiyor. Kar bile yagmiyor. Eskiden bu mevsimde 1 metreden asagi kar olmuyordu. Baraji kar besliyor. Kar yagmazsa dolmasi mümkün degil. Almus Baraj Gölü'nü böyle görünce üzülüyorum." diye konustu.

Kaynak: AA