Tokat'ta Yanindaki Insaatin Temeli Nedeniyle Çökme Tehlikesi Olusan Bina Mühürlendi

Tokat'ta, bitisigindeki insaatin temel çalismalari nedeniyle çökme tehlikesi meydana gelen bina mühürlendi.

Tokat Belediyesi ekipleri, Devegörmez Mahallesi Fevzi Çakmak Pasa Sokagi'nda insaat için temel çalismalari yapilan yerin yaninda bulunan ve yan binadan yaklasik 20 santimetre ayrilan 4 katli Umut Apartmani'nda incelemede bulundu.

Belediye ekiplerince binanin mühürlenmesine karar verildi.

Öte yandan, temel çalismasi yapilan yerin diger tarafindan bulunan apartmanin da tedbir amaciyla tahliye edilmesi kararlastirildi.

Polis ekipleri, binalarin çevresine güvenlik seridi çekti.

Umut Apartmani sakinlerinden Neriman Al, AA muhabirine, duvarlarda çatlaklar olustugunu söyledi.

Asiri bir gürültü oldugunu belirten Al, "Deprem olur gibi sarsinti oldu. 'Asagiya inin' dediler, bir daha yukariya çikamadik. Her seyimiz içeride. Hatayi temel duvarinin esilmesine verdiler. Bina yaklasik 1 yillik." dedi.

Vehbi Al ise binalarinin yaninda 2 gündür temel çalismasi yapildigini kaydetti.

"Kepçenin yandaki duvari kirmasi ile oldu, bina yana yatti." diyen Vehbi Al, "Gürültü duyduk, kepçeciyi birkaç kez uyardik. 'Içerisi sallaniyor' dedim. Mutfaktaki kapilar asagiya düsmüstü. Binadakiler aksam akrabalarinda kaldi." diye konustu.

Tokat'ta dün aksam saatlerinde insaat için temel çalismasi yapilan yerin yanindaki Umut Apartmani'nin yan binadan 20 santimetre kadar ayrilmasi üzerine bölgede AFAD ve polis ekiplerince inceleme yapilmis, binanin bosaltilmasina karar verilmisti.

Kaynak: AA