Tokat'ta Çökme Riski Tasiyan Apartman Havadan Görüntülendi

Tokat’ta, çökme tehlikesi nedeni ile bosaltilan apartman havadan görüntülendi.

Tokat'ta Çökme Riski Tasiyan Apartman Havadan Görüntülendi
Devegörmez Mahallesi Fevzi Çakmak pasa Sokak üzerinde bir müteahhit firma tarafindan apartman insaati için temel kazisi yapildi. Temel kazisi yapilan yerin yaninda bulunan 4 katli 4 dairenin bulundugu Umut apartmaninda yana dogru kayma meydana geldi. Aksam saatlerinde binanin çökme riskine karsi apartman tahliye edildi. Bölgede polis ve AFAD ekipleri önlem aldi. Bitisigindeki binadan yaklasik 20 santimetre ayrildigini tespit edilen apartman sakinleri geceyi yakinlarinin yaninda geçirdi. Yikilma tehlikesi altinda bulunan apartman havadan görüntülendi.

Yaklasik 6 ay önce tasindiklari evlerinin kullanilamaz oldugunu belirten apartman sakinleri yasadiklari çaresizligi dile getirdi. Bina sakinlerinden Nazmi Karademir, yasadiklari çaresizligi dile getirerek, “Dün burada hafriyat aliyorlardi. Ondan sonra karsi komsumuz ‘sizin bina yürüyor’ dedi.

Ben de hemen terasa çiktim baktim. Baktim ve hakikaten 20 santimden fazla açilma var. Ondan sonra herkese haber verdik. AFAD geldi. Baktilar gördü oturulmaz dediler. Biz de gittik geceyi baska yerde geçirdik. Esyalarimiz oldugu gibi duruyor. Herkes magdur. Aksamdan beri hiç kimse evine giremiyor. Mühürlediler, yapacak bir sey yok” dedi.

Kaynak: İHA