Kirkpinar Baspehlivani Ali Gürbüz'den Güres Federasyonu Baskani Eroglu'na Ziyaret

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nin baspehlivani Ali Gürbüz, 6 Kasim'da yapilan genel kurulda baskanliga seçilen Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu'na "hayirli olsun" ziyaretinde bulundu.

Federasyondan yapilan açiklamaya göre, 4 kez Kirkpinar Yagli Güresleri'nde birinci gelerek baspehlivan unvanini kazanan Ali Gürbüz, federasyonun merkez binasinda Baskan Eroglu ile görüstü.

Ziyarette Gürbüz, Seref Eroglu'nun Türkiye Güres Federasyonu Baskani olmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle yagli güreste önemli sikintilarin oldugunu belirten Baspehlivan Gürbüz, "Seref Eroglu güres hayatinda bu ülkeye ilkler yasatti. Yeni yönetimle Türk güresinin zirvede yer alacagini düsünüyorum. Yagli güresin basina ise Ahmet Tasçi gibi bir efsane isim getirildi. Bizim içimizden gelen, sikintilarimizi bilen bir isim. Her yil milyonlarin takip ettigi yagli güres de mutlaka büyük bir ivme kazanacaktir. Baskan Seref Eroglu ve tüm ekibine basarilar diliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Baskan Seref Eroglu ise "Kirkpinar'da 4 kez baspehlivan olmak kolay degil. Ali Gürbüz Kirkpinar'in yasayan efsanelerinden biridir. Türk sporunun çok büyük bir degeri olan Ali Gürbüz'ün bizim yönetimimiz zamaninda da tarihi basarilarin altina imza atacagina inaniyorum. Yagli güresten sorumlu Asbaskanimiz Ahmet Tasçi, Kirkpinar'in efsanesi. Sikintilari çok iyi biliyor. Bizler tüm ekibimizle birlikte hem minderde hem de yagli güreslerde ata sporumuz olan güresi zirveye tasimaya kararliyiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA