Israil Güçleri, Bati Seria'da Yahudi Yerlesim Birimi Protestosunda 28 Filistinliyi Yaraladi

Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'da Yahudi yerlesim birimini protesto eden Filistinli göstericilere müdahalesinde 28 Filistinli yaralandi, onlarca kisi atilan gazdan olumsuz etkilendi.



Bati Seria'nin Nablus kentine bagli Beyta ve Beyt Decin beldeleri ile Kalkilya kentine bagli Kefr Kaddum beldesinde Yahudi yerlesim birimleri karsiti protestolar düzenlendi.

Israil güçleri, göstericilere plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahale ederken, Filistinliler ise tas atarak karsilik verdi.

Filistin Kizilayi yetkilisi Ahmed Cibril, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Israil askerlerinin Beyta'da eylem yapan göstericilere müdahalesinde 21 kisinin plastik mermi ile yaralandigini, onlarca Filistinlinin de gazdan olumsuz etkilendigini belirtti.

Cibril, Beyta beldesinde Israil askerlerinin müdahalesinde Filistinlilerden birinin gözünden plastik mermiyle vurulduguna dikkati çekerek, yarali gencin Nablus’taki Rafediya Devlet Hastanesi’ne kaldirildigini kaydetti.

Öte yandan Kalkilya'nin dogusundaki Kefr Kaddum beldesi de benzer protestolara sahne olurken, Israil güçleri eylemcilere plastik mermi ile müdahalede bulundu, 3 kisi plastik mermi ile, onlarca kisi de gazdan etkilendi.

Filistin’in resmi haber ajansi WAFA’ya göre, Kalkiliya kentinin Kefr Kaddum beldesinde de Israil askerlerinin cuma namazindan sonra plastik mermi, ses bombasi ve göz yasartici gazla müdahale ettigi Israil karsiti gösteride, 4 Filistinli plastik mermiyle yaralandi.

Bati Seria'nin çesitli beldelerinde her hafta Israil'in Yahudi yerlesim birimi insa planlari için Filistinlilere ait arazilere el koymasi protesto ediliyor.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki Filistin topraklarinda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA