Engellilerin Sahne Gösterisi Mest Etti
Zeytinburnu’nda "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle sahne alan engelli vatandaslardan kurulu AKDEM Müzik Grubu, sahne sovuyla izleyenlerden tam not aldi.

Etkinlikte bir konusma yapan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Gerçekten 2007’den beri baslayan 2007’de hayalini kurdugumuz tam da simdi gördügümüz tablo için basladigimiz bir isin 3 Aralik Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yeni bir dönemindeyiz. Dogrusu, izlerken çok duygulandim. Bu yolculuk 2007 yilinda basladi.
Gerçekten AKDEM’imiz Türkiye’ye örnek oldu. Kuruldugu günden bu tarafa birçok çocugumuza, aileye, yasliya destek verdi. Engelleri asma konusunda büyük mesafeler kat etti. AKDEM’i gelistirmeye devam ediyoruz. Elimizden geldigi kadar yeni imkanlarla donatmaya devam ediyoruz. Biraz önce filmde de gördügünüz gibi birçok alanda desteklerimiz var. AKDEM’in Zeytinburnu’nun iyilik merkezi haline gelmesinde en büyük katkisi olanlar, orada çalisan ve islerini gerçekten büyük bir gönül duyarliligi içinde, büyük bir askla yürüten mesai arkadaslarim, çalisanlarimiz, ögretmenlerimiz, psikologlarimiz, fizyoterapistlerimize gönülden alkis rica ediyorum” dedi.
“Ayrilik” isimli bir sarki söyleyecegini belirten 11 yasindaki Rüya Çetinkaya, “2016 yilindan beri müzik egitimi aliyorum. Benim sarki söyleme zevkim 6 aylikken baslayan bir serüven. Ben 2011 yilindan beri ayni zamanda AKDEM’de fizik tedavi aliyorum. 2016 yilinda ise AKDEM’de müzik egitimi oldugunu ögrendik. Sadece aktivite olsun diye müzik egitimine baslamistim ve o günden sonra müzik benim için bir ayna oldu. Yani müzikle ben istersem her seyi basarabilecegimi anladim. Müzigin basarilarima engel olmadigini, olamayacagini anladim” seklinde konustu.
Çocugunun durumunu kabullendigini ve yoluna egitimle devam ettiklerini belirten anne Arzu Çirpanli ise “Böyle etkinlikler çocuklarimiz için faydali oluyor. Sosyallesme açisindan çok faydasini görüyoruz yani kendilerini yalniz hissetmiyorlar. Onlar aslinda kendilerinin çok farkindalar fakat yalniz kalma durumlari oluyor bazen ama AKDEM gibi kurumlarin bu güzel çalismalari yapmasindan kaynakli çok daha verimli olduklarini kendilerine ispatlayabiliyorlar. Bu kurumlarin daha da çogalmasini diliyorum. Çok kisa sürede kabullendim bu durumu. Yani neden, niçin sormadim ben ve yolumuza egitimle devam ettik. Hiç bitmedi egitim. Bitmiyor da. Egitim aldikça daha çok ilerleyebiliyorlar ama tabii ki her zaman duygusal olarak bizden sonrasini düsünüyoruz” dedi.
