Engellerini Unutup, Ögrencilerini Hayata Hazirliyorlar

Karabük’te bebeklik döneminde geçirdikleri rahatsizlik sonucu engelli olan ögretmenler tutunduklari mesleklerinde basarili ögrenciler yetistirmeyi amaçliyorlar.

Engellerini Unutup, Ögrencilerini Hayata Hazirliyorlar
Aydinlikevler Ilkokulu ile Rehberlik ve Arastirma Merkezi’nde görevli iki ögretmen geçirdikleri rahatsizlik sonucu engelli olmalarina ragmen mesleklerini sürdürüyor.

1970 yillarinda yapilan asi sonrasi sol ayaginin kisa kalmasi nedeniyle engelli olan Aydinlikevler Ilkokulu’nda görevli Seyit Aslan 25 yildir meslegini severek yapiyor. Engelini unutarak azmi ile çevresine örnek olan Aslan, çocuklugunun arkadaslari sayesinde güzel geçtigini ve zorluk çekmedigini ifade etti.



“Onlari hayata hazirlamak istedim”

Ögretmen olmayi çocuklugundan itibaren düsündügünü aktaran Aslan, “Ögretmen olup ögrencilerimle vakit geçirmek, onlari hayata hazirlamak, engelli insanlarin bir seyler basarabilecegini göstermek istedim. Çünkü dünyada bir sürü engelli insanin degisik dallarda neler yapabilecegini görüyoruz” dedi.

Seyit, engellilerin hayata tutunmalari, umutlarini ve sevgilerini kaybetmemeleri gerektigini kaydetti.



“Bu engel türü beni motive etti”

Dogum sirasinda kordon dolanmasi dolayisiyla sag kolundaki sinirlerinin ezilmesinden dolayi engelli dogan Karabük Rehberlik Arastirma Merkezinde görevli Emrah Aktar ise, engellilik sürecinin dogustan itibaren oldugu için çok çabuk alistigini ifade ederek sunlari söyledi: “Dogustan gelen bir engel türü oldugu için çok çabuk alistim. Tabi bazi zorluklari oldu. Arkadasliklarla diyaloglar, sosyal yasantimizda karsilastigimiz güçlükler meydana geldi ama bununla birlikte de avantaj olarak gördügüm için okumam gerektigini, meslek sahibi olabilmek için çalismam gerektigi konusunda bu engel türü beni motive etti.”
Kaynak: İHA