Cumhurbaskani Erdogan, Egitime Destek Kampanyasi Ödül Töreni'nde Konustu Açiklamasi (1)

'Yatirimla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyen Gaziantep gibi sehirlerimizden aldigimiz ilhamla simdi ülkemizi 81 vilayetinin tamamiyla birlikte ayni hedeflere ulastirmak için çalisiyoruz' 'Her is gibi kalkinmanin temel sartlarindan biri de egitimli, yetismis, kabiliyetli is gücüdür'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yatirimla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyen Gaziantep gibi sehirlerden aldiklari ilhamla ülkeyi, 81 vilayetinin tamamiyla birlikte ayni hedeflere ulastirmak için çalistiklarini söyledi.

Erdogan, "Gaziantep'in Kurtulusunun 100. Yilinda 100 Hayirsever Egitime Destek Kampanyasi Ödül Töreni"ndeki konusmasinda, 25 Aralik'ta, Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili sevincini sehirde hep birlikte yasayacaklarini kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan, Antep'i Gaziantep yapan bu güzel günü simdiden tebrik ettigini söyledi.

Eski bakanlardan Güldal Aksit'in vefat ettigini animsatan Erdogan, hem partinin genel baskan yardimciligi hem de danismani olarak görev yapan Aksit'in yarin ahirete irtihalinin gerçeklestirilecegini dile getirdi.

Erdogan, "Ölüm mukadder ve bu mukadder olan ölüm hepimiz için de geçerli. Hepimiz de ona yakiniz. Bütün mesele ne yaptik, ne yapiyoruz, ne yapacagiz? Su anda ben karsimda yaptiklariyla unutulmayacak hayirseverler olarak sizleri görüyorum ve unutulmayacak olan bu yaptiginiz hayirlar yasadigi sürece bunlar ebedi alemde hesaplara, kayda girecek olan yatirimlarimiz. En kalici, en güzel yatirim iste bunlar. Rabbim hayirlarimizi makbul kilsin insallah." ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, kendilerinin ve vatanlarinin istiklali ve istikbali ugruna gözlerini kirpmadan canlarini feda eden tüm sehitleri, kahramanlari rahmetle yad ederek, milli mücadelenin ilk basarilarindan olan bu zaferin kazanilmasinda emegi geçen kadiniyla erkegiyle, genciyle yaslisiyla Anteplilerin her birine sahsi ve milleti adina sükranlarini sundu.

Bir sehri düsman isgalinden kurtarmanin elbette önemli oldugunu dile getiren Erdogan, bunun nesiller boyu hatirlanmasi, ibret alinmasi, ders çikarilmasi gereken bir hadise oldugunu kaydetti.

Erdogan, kurtulusu asil perçinleyenin, asil taçlandiranin, asil gerçek degerine ulastiranin, o sehrin insaniyla, altyapisiyla, üstyapisiyla gelismesi, kalkinmasi ve büyümesi oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Gaziantep, iste bunu basarmis bir sehirdir. Üstelik Gaziantep bu yolda öyle bir mesafe katetmistir ki basarisi sadece kendisiyle sinirli kalmamis, bölgesinde ve dünyada örnek alinan bir kalkinma modeline dönüsmüstür. Yatirimla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyen Gaziantep gibi sehirlerimizden aldigimiz ilhamla simdi ülkemizi 81 vilayetinin tamamiyla birlikte ayni hedeflere ulastirmak için çalisiyoruz. Bu yeni mücadele sürecinde en büyük destegi ve katkiyi yine Gaziantep'ten bekliyoruz. Hiç süphesiz bu basarinin gerisindeki asil kahramanlar Gaziantep'in karsimdaki is insanlaridir, isçilerdir, onlara her türlü destegi veren siyasetçilerdir, mahalli yöneticilerdir. Her is gibi kalkinmanin temel sartlarindan biri de egitimli, yetismis, kabiliyetli is gücüdür. Bugün burada sehrimize kazandirdiklari okullar ve egitim tesisleriyle yetismis is gücümüzün gelismesine katkida bulunacak is insanlarimizla birlikteyiz. Bu is insanlarimiza, ülkemize, sehrimize, milletimize kazandiracaklari okullar ve egitim tesisleri için simdiden sahsim, milletim adina tesekkür ediyorum. Rabbim isinize, gücünüze, kazanciniza bereket versin. Böylece ülkemize veya sehrimize daha çok hayir hasenat yapabilesiniz."

(Sürecek)

Kaynak: AA