Vaka Sayilari Artan Denizli'de Yeni Yili Evde Karsilama Çagrisi

Il Saglik Müdürü Berna Öztürk: '2022 yilini eglence mekanlarinda, kalabalik ortamlardaki kutlamalarla karsilamaya hazirlananlari bir kez daha uyarmak istiyorum; bu yilbasini da çekirdek ailemizle evimizde geçirelim, tedbiri elden birakmayalim'.

Denizli Il Saglik Müdürü Berna Öztürk, kentte bir süredir durgun seyreden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarinin tekrar yükselise geçtigini animsatarak, kent sakinlerini yilbasi gecesini kalabalik ortamlardaki kutlamalar yerine aileleriyle geçirmeye çagirdi.

Öztürk, AA muhabirine Saglik Bakani Fahrettin Koca tarafindan açiklanan 11-17 Aralik arasi 100 bin kiside görülen vaka sayisinda Denizli'nin 223,65'e ulastigina dikkat çekti.

Kentte son dönemde tedbirlere yeterince uyulmadigini aktaran Öztürk, sunlari kaydetti:

"Geçen hafta düsme egilimi gösteren vaka sayimiz, tedbirlere yeterince uyulmamasi nedeniyle maalesef 2021 yilinin son haftasina ciddi bir artisla girmemize sebep oldu. Hepimiz yorulmus olabiliriz ama bu Kovid-19 ile mücadelemizde zafiyetlere sebep olmamali. 2022 yilini eglence mekanlarinda, kalabalik ortamlardaki kutlamalarla karsilamaya hazirlananlari bir kez daha uyarmak istiyorum; bu yilbasini da çekirdek ailemizle evimizde geçirelim, tedbiri elden birakmayalim. Asi zamanimiz gelmisse hatirlatma dozumuzu mutlaka yaptiralim. Tüm bu tedbirlere uyalim ki bu yilbasi bizim veya sevdiklerimizin son yilbasi olmasin."

Kaynak: AA