Izmir Açiklarinda Düzensiz Göçmenleri Tasiyan Tekne Batti Açiklamasi 2 Kisi Öldü, 24 Kisi Kurtarildi

Izmir’in Urla ilçesi açiklarinda düzensiz göçmenleri tasiyan tekne batti. Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince havadan ve karadan yapilan arama kurtarma çalismalarinin sonucunda, 2 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasilirken, kendi imkanlari ile karaya çikan 24 düzensiz göçmen ise kurtarildi.

Izmir Açiklarinda Düzensiz Göçmenleri Tasiyan Tekne Batti Açiklamasi 2 Kisi Öldü, 24 Kisi Kurtarildi
Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince, dün saat 08.42 siralarinda, Urla ilçesi Sigacik Körfezi açiklarinda içerisinde çok sayida düzensiz göçmenin bulundugu bir teknenin karaya yakin bir noktada battigi, düzensiz göçmenlerin kendi imkanlari ile sahile çiktigi ve 2 göçmenin ise denizde kayboldugu bilgisi edinildi. Bunun üzerine adrese 1 Sahil Güvenlik uçagi, 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 2 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalis Timi sevk edildi.

2 göçmenin cansiz bedenine ulasildi

Olay yerinde yapilan arama kurtarma çalismalari neticesinde; Sahil Güvenlik helikopteri tarafindan Sigacik Körfezi Yagcilar mevkiinde karadan ulasimin olmadigi ve kendi imkanlari bir kara üzerine çiktigi tespit edilen 24 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik botlari tarafindan kurtarildi. Devam eden arama kurtarma çalismalarinin ardindan 2 düzensiz göçmenin ise cansiz bedenine ulasildi. Cenazeler, Seferihisar Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Öte yandan, kurtarilan düzensiz göçmenlerden alinan ifadeler dogrultusunda kayip düzensiz göçmen olmadigi bilgisinin alinmasi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine son verildi.

Kaynak: İHA