Ilgaz Dagi'ndaki Oteller Yilbasi Öncesi Doldu

Türkiye'nin önemli kis turizm merkezlerinden Ilgaz Dagi'ndaki oteller yilbasi öncesinde doldu.



Kastamonu ile Çankiri sinirlarindaki Ilgaz Dagi, Istanbul ve Ankara basta olmak üzere birçok kentten kayakseveri agirliyor.

Kis tatilini Ilgaz 2-Yurduntepe ve Ilgaz Dagi Kayak Merkezinde geçirmek isteyen yerli ve yabanci ziyaretçiler, 1850 metre rakimdaki dagin dogal güzellikleri arasinda kayak ve snowboard yapip kizakla kayarak keyifli vakit geçirebiliyor.

Yilbasina birkaç gün kala bölgedeki otellerde doluluk yüzde 100'lere yaklasti.

Ilgaz Dagi'ndaki bir otelin kayak odasi isletmecisi Murat Ustaoglu, AA muhabirine, yilbasi hazirliklarinin yogun sekilde devam ettigini söyledi.

Ustaoglu, Ilgaz'in çok özel bir yer oldugunu belirterek, "Kayak odasi olarak, otel olarak yilbasina haziriz. Yüzde 100 kapasiteyle yilbasinda doluyuz. Yilbasi tatilini vatandaslarimizin Ilgaz Dagi'nda geçirmelerini tavsiye ediyorum. Ilgaz Dagi doga harikasi bir yer. Manzarasi, dogasi, ormani, kayak pistleriyle Türkiye'nin sayili kayak merkezlerinden." dedi.

Tatilcilerden Gökçen Eryilmaz ise "Ailece yilbasi tatili için Istanbul'dan geldik. Çok begendik. Bir hafta buradayiz. Kardesim, ogullarim var. Onlar snowboard yapiyor, ben de kayak yapiyorum. Buranin kari çok güzel. Kayak pistinde taslik alan yok, egimi çok güzel, durmali yerleri yok. Burasi harika bir yer. Istanbul'dan ulasimi çok rahat, 4-5 saatte geliyorsunuz." diye konustu.

Amerika'dan tatil için gelen Atakan Dirik de "Ilgaz'i çok seviyoruz. Snowboard için çok güzel pisti var. Esim Amerikali, Kastamonu'ya inip dolasmayi çok seviyoruz. Kastamonu çok güzel bir sehir. Ilgaz'a da çok yakin." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA