H.Ü Egitim Fakültesi Ögrencileri Ve Akademisyenleri, 'Sürdürülebilir Kampüs' Için Agaç Dikti

Hacettepe Üniversitesince (H.Ü), "Egitim Fakültesi Etkinlikleri" kapsaminda, "Sürdürülebilir Bir Dünya için Sürdürülebilir Kampüs" temasiyla, agaç dikme etkinligi düzenlendi.

H.Ü Egitim Fakültesinden yapilan açiklamaya göre sürdürülebilirlik konusunda egitimin üstlendigi kilit rol nedeniyle "Sürdürülebilir Bir Dünya Için Sürdürülebilir Bir Kampüs" temasiyla farkindalik etkinlikleri planlandi.

Ögretmen adayi olarak egitim fakültesi ögrencilerinin farkindaliklarinin, ilerideki ögrencileri vasitasiyla tüm topluma yansiyacak "sürdürülebilirlik" bilinci olusturacagi düsüncesiyle hazirlanan etkinlikler kapsaminda Egitim Fakültesi Dekani Prof.Dr.Sefika Sule Erçetin, akademisyenler, ögrenciler, ögrenci temsilcileri ve idari personelin katilimiyla iklim degisikligiyle mücadele konusunda yapilabilecekler tartisildi, fakültenin farkli binalarindaki dersliklerdeki, çalisma odalarindaki ve bahçedeki çöpleri toplanarak ayristirildi.

Etkinliklerin sonunda H.Ü Beytepe Yerleskesi'ndeki fakülte bahçesinde Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefika Sule Erçetin, ögretim üyeleri ve ögrencilerin katilimiyla fidan dikildi.

Ayni zamanda Uluslararasi Bilim Dernegi Baskani da olan Erçetin, Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi kapsaminda Iskoçya’nin Glasgow kentinde düzenlenen 26. Taraflar Konferansi'na Hacettepe Üniversitesi'ni temsilen etkin gözlemci olarak katilmisti.

Kaynak: AA