Batman'da Silahli Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 14 Zanli Yakalandi

Operasyonda, 13 ruhsatsiz tabanca, 3 parça tesirli el yapimi bomba, el yapimi patlayici yapiminda kullanilan çok sayida malzeme, mühimmat ve uyusturucu ele geçirildi Vali Hulusi Sahin: 'Bu silahli suç örgütünün basta uyusturucu temin etmek ve ticaretini yapmak üzere gasptan tehdit ve yagmaya, santaj ve benzeri pek çok suçun içinde oldugunu tespit ettik'.

Batman'da silahli suç örgütüne yönelik operasyonda 14 süpheli gözaltina alindi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce uyusturucu ticaretiyle toplum sagligi ve toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksiz kazanç elde edenlere yönelik baslatilan çalismalarda, M.S.A, C.A, R.K, I.I, M.S.M, O.K, A.S, N.I, S.G, E.K, I.A. ve A.K'nin silahli suç örgütü üyesi oldugunun tespiti üzerine sorusturmanin genisletildigi bildirildi.

Süphelilerin Çarsi Mahallesi'nde kiraladiklari ofise, polis baskinlarina önlem için demir mazgalli kapi taktirdigi, ofisin içi ve çevresini kayit altina alan kapali devre kamera yerlestirdigi, çevre illerden temin ettikleri uyusturuculari bagimlilara sattiklari, uyusturucu satisindan dolayi husumet yasadiklari kisilere yönelik bombali ve silahli eylemler gerçeklestirdiklerinin saptandigi belirtilen açiklamada, uyusturucu saticiligi yaptigi belirlenenlerin takibe alindigi kaydedildi.

Açiklamada, teknik ve fiziki takip sonucu saticilarin bir merkezden yönetildigi ve uyusturucu saticiligi disinda farkli olaylara da karistiginin belirlendigi ifade edildi.

Silahli suç örgütü mensuplarinin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama", "genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi", "yagma", "6136 sayili kanuna muhalefet", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi", "kasten yaralama", "tehdit", "atesli silah kullanmak suretiyle mala zarar verme", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçlarini isledikleri, sorusturma sürecinde 29 olaya karistiginin tespit edildigi belirtilen açiklamada, su bilgiler paylasildi:

"Suç örgütü elebasi ve üyeleri ile örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardim ve yataklik yapan 23 süpheliden 7'sinin halen cezaevinde oldugu anlasildi. 16 zanlinin yakalanmasi için süphelilere ait ikamet ve is yerlerine yönelik dün es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarinda örgüt elebasi M.S.A. ve örgüt yöneticilerinin de oldugu 14 süpheli gözaltina alindi. Sorusturma sürecinde ve operasyonda süphelilere ait ev ve is yerlerindeki aramalarda, 3 parça tesirli el yapimi bomba, çok sayida el yapimi patlayici yapiminda kullanilan malzeme, 13 ruhsatsiz tabanca, 129 mermi, 2 balta, 2 pala, ucuna nester ve çivi takilmis sopa, satisa hazir 72 parça metamfetamin, 9 parça sentetik madde, 3 parça esrar, 77 uyusturucu nitelikte hap, 4 hassas terazi ele geçirildi."

- Suç örgütünün PKK ile baglantisi arastiriliyor

Batman Valisi Hulusi Sahin, operasyona iliskin Il Emniyet Müdürlügünde gazetecilere yaptigi açiklamada, uyusturucu saticiligiyla ugrastigi tespit edilen yapinin büyük bir suç örgütü oldugunun anlasildigini söyledi.

Tespit edilen 23 süpheliden 7'sinin baska suçlardan cezaevinde oldugunun belirlendigini belirten Sahin, 14 zanlinin yakalandigini kaydetti.

"Bu silahli suç örgütünün basta uyusturucu temin etmek ve ticaretini yapmak üzere gasptan tehdit ve yagmaya, santaj ve benzeri pek çok suçun içinde oldugunu tespit ettik." diyen Sahin, zanlilarin el yapimi bomba kullanmak suretiyle genel güvenligi kasten tehlikeye sokma, kasten yaralama, kisiyi hürriyetinden yoksun birakmak gibi pek çok suçun faili oldugunu bildirdi.

Vali Sahin, silahli suç örgütünün terör örgütü PKK ile baglantisinin da arastirildigini ifade ederek, "Örgüt baglantisinin oldugunu düsünüyoruz. Özellikle suç örgütü liderinin kardesinin bir süre örgütte kaldigini daha sonra örgütten ayrilip sehre döndügünü, örgüt üyeliginden bir süre tutuklu kaldigini da biliyoruz. Bu husustaki sorusturmamiz da derinleserek devam ediyor." dedi.

Kaynak: AA