Aksaray Cumhuriyet Bassavcisi Aydemir, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Aksaray Cumhuriyet Bassavcisi Adem Aydemir, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Aydemir, AA muhabirlerinin çektigi, oylamaya sunulan fotograflari inceleyerek bilgi aldi.

Adem Aydemir, yasam kategorisinde Behçet Alkan'in çektigi "Vinçle Gökyüzüne", haberde Mustafa Hassona'nin "Harabeler Arasinda Yasam", sporda ise Muhammed Said'in "Savasin Yikamadigi Hayaller" baslikli karelerine oy verdi.

Oylamaya katilmaktan mutlu oldugunu dile getiren ve fotograflari çeken muhabirleri tebrik eden Aydemir, sunlari kaydetti:

"Kendim de bir fotograf meraklisi, amatör fotograf çeken biri olarak son derece etkilendim. Yasami, sevinci, aciyi, zaferi, kirginligi, zor sartlardaki büyük hayalleri ve mücadele etmenin önemini hiçbir kelime kullanmadan sadece fotografa baktiginizda görebiliyorsunuz. Ciddi manada beni etkileyen çok fazla fotografla karsilastim. Yakin zamanda meydana gelen yanginlarimizla ilgili etkileyici kareler var. Gazze, Suriye, Filistin ve Irak'ta yasananlarla ilgili güzel fotograflar var. Dünyada yasanan ve insanlarin psikolojik ve fiziksel anlamda dengesini bozan hadiselere canli sahitlik yapmak insani çok etkiliyor. Bu anlamda seçkideki 3 fotografi belirledik. Bu bir emektir, tüm emekçilerin eline saglik. Yeni yilda vatanimiz için saglik, huzur ve mutluluk diliyorum."

Kaynak: AA