Ögrencilerin Gelecegi Için El Ele Verdiler

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) ile Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Ögrencilerin Gelecegi Için El Ele Verdiler
EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ile Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan’in imza koydugu is birligi protokolü ile çesitli branslarda egitim, staj ve istihdam alanlarinda is birlikleri devreye alinmis oldu.

“Türkiye’nin gelecegi bir anlamda mesleki egitime endeksli”

EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun egitim programlarinin içeriginin gelistirilmesinde ve staj imkanlari olusturulmasinda EGIAD’in katki sunacagini belirterek, “Egitimde bölgesel düzeyde ortaya çikan sorunlarin çözümünde üniversite – sanayi is birligi direkt çözüm üretilmesini saglamakta. STK’larla üniversitelerin is birligi, üniversitenin bilgi ve teknolojik olanaklarini harekete geçirmek, yenilikçi ve ticarilesebilecek ürün süreçlerini gelistirmek, ülkenin teknolojik gelisimine katki saglamak açisindan artilar olustururken, is dünyasinin da birikim açisindan iyi bir istihdama kavusmasina olanak saglamakta. Küresellesen dünyada, kaliteli ve dinamik bir yapiya sahip mesleki ve teknik egitim okullari en önemli çikis noktasini olusturmakta. Türkiye’nin gelecegi bir anlamda mesleki egitime endeksli desek hiç yanlis olmayacaktir. Iyi bir mühendis kadar iyi bir tekniker olmanin da büyük önem kazandigi gün, ülke olarak çikisi yakalamis olacagiz” dedi.

Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan ise EGIAD ile is birligi protokolü imzalamaktan ögrencileri adina büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacinin bilindigini ve bu açiga yönelik bir egitim hedefi ile çalistiklarini ifade eden Küçükaltan, “Bu kapsamda YÖK müfredatina uygun ders ve egitimlerin belirlenmesinde EGIAD’in katkisini almak, ögrencilerimize EGIAD üyesi kurumlarda staj ve istihdam imkani olusturabilmek çok önemli ve degerli. Bunu sagladigimiz için mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA