Ibrahim Kalin, Türkiye'nin ABD'deki Müslüman Toplumla Iliskiye Önem Verdigini Söyledi

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Türkiye’nin ABD’deki Müslüman toplumla güçlü ve saglikli iliskilere inandigini ve önem verdigini söyledi.

Kalin, dünyanin dört bir yanindan on binlerce Müslümani bir araya getiren Amerikali Müslüman çati kuruluslarinin yillik olarak düzenledigi MAS-ICNA Kongresinin gala yemeginde katilimcilara hitap etti.

Hem Islam dünyasinda hem de genel anlamda dünyada yasananlara karsi insanin tazelenmeye, aydinlanmaya ve maneviyata ihtiyaç duydugunu vurgulayan Kalin, MAS-ICNA Kongresinin bu hissi verdigine dikkat çekti.

Inancin sadece bir seye inanmak olmadigina dikkati çeken Kalin, "Inanç daha çok kararlilikla ilgilidir. Inanç tamamen maneviyat, adalet, iyilik konusunda kararli olmakla ilgilidir. Bu kararliliga sahip degilseniz, inanç sadece bir sözdür, göstermelik bir seydir. Burada çok önemli bir kararlilik ve pozitif enerji gördüm. Ele almamiz gerek çok ciddi sinamalar ve konular oldugunu biliyorum ama bu kararlilik da harika bir sey." diye konustu.

Ibrahim Kalin, Türkiye’nin ABD’deki Müslüman toplumla güçlü ve saglikli iliskilere inandigini ve önem verdigini söyledi.

Gala yemeginde Kalin’a Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Chicago Baskonsolosu Engin Türesin, Din Isleri Müsaviri Prof. Dr. Bilal Kuspinar eslik etti.

Yemek sonrasinda, kongre heyeti Kalin, Mercan, Türesin ve Kuspinar ile Cumhurbaskanligi Danismani Tuba Nur Sönmez ve Türkiye’nin Washington Büyükelçiligi Müstesari Emin Akseki’ye Amerika'daki Müslüman topluma katkilarindan dolayi tesekkür ederek hat tablosu verdi.

Amerikali Müslüman çati kuruluslarinca bu yil 20'ncisi düzenlenen yillik MAS-ICNA Kongresi, Chicago'da devam ediyor.

Kovid-19 salgini nedeniyle geçen yil sanal ortamda düzenlenen MAS-ICNA Kongresi, bu yil yüz yüze yapiliyor.

Amerika Diyanet Merkezinin stant açtigi kongreye, Büyükelçi Mercan ve Kalin da Türkiye’yi temsilen katildi.

Amerikali Müslümanlarin önde gelen isimlerinin konusmalarin yani sira birçok etkinlik ve sosyal aktivitenin yer aldigi 3 günlük kongre, sali günü kapanis oturumuyla son bulacak.

Kaynak: AA