Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri Aksaray'da

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Mobil Iletisim Tiri, Aksaray'da ziyarete açildi.

15 Temmuz Milli Irade Meydani'nda konuslandirilan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri'nda, ziyaretçiler holografik sunucu tarafindan karsilanirken, "Sanal manken", "Sihirli ayna deneyim alani", "Harekete duyarli ekran", "Yesil perde deneyimi" ve "3 boyutlu sanal kutu" vatandaslarin begenisine sunuluyor.

Interaktif deneyim alaninda Insansiz Hava Araci (IHA) ile uçus deneyimi yasanirken, bu uçusun ardindan "dijital uçus sertifikasi" alinabiliyor.

Mobil Iletisim Tiri'nda incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan olusturulan ve kente gönderilen tiri ziyaret ettiklerini söyledi.

Tüm vatandaslari tiri gezmeye davet eden Aydogdu, sunlari kaydetti:

"Tirimiz gezisini 47. il olarak Aksaray'a düzenledi. Buradan da Hatay'a gidecek. Çocuklarimiz su anda tiri geziyor. Hakikaten bir farkindalik olusturma adina çok güzel bir uygulama. Çocuklarimiz bizim yapmis oldugumuz IHA ile ilgili bilgi aliyorlar. Oyun oynama firsatlari var. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Dijital bir çagda yasiyoruz. Biz bundan geri kalamayiz, mutlak suretle bunu takip etmemiz gerekiyor. Teknoloji artik farklilik olmaktan çikti, hayatimizin bir parçasi haline geldi. Dünyadaki gelismeleri ve degisimleri çok hizli bir sekilde takip etmek istiyoruz. Çocuklarimizin bu gelismelerden mahrum kalmamasi için uygulamali olarak böyle seylerin olmasi çok iyi oluyor."

Kaynak: AA