Cumhurbaskani Erdogan, ABD'deki MAS-ICNA Kongresine Görüntülü Mesaj Yolladi Açiklamasi

'Salginla beraber yükselen Islam düsmanligi, yabanci karsitligi, kültürel irkçilik gibi akimlara karsi dayanismamizi daha da güçlendirmeliyiz. Müslümanlarin dirlige kavusmasi ancak kendi aralarinda bir ve beraber olmalari ile mümkündür' ' Cihansumül kardesligimizin etnik ve kültürel farkliliklarimiz sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, mesrebe mensup olursa olsun, tüm Müslümanlar kardestir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, salginla beraber yükselen Islam düsmanligi, yabanci karsitligi, kültürel irkçilik gibi akimlara karsi dayanismanin daha da güçlendirilmesi gerektigini belirterek, "Müslümanlarin dirlige kavusmasi ancak kendi aralarinda bir ve beraber olmalari ile mümkündür." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, her yil dünyanin dört bir yanindan on binlerce Müslümani bir araya getiren ve bu yil 20'incisi düzenlenen MAS-ICNA Kongresine görüntülü mesaj gönderdi.

Erdogan mesajinda, su ifadelere yer verdi:

"Rabbimiz Kura’n-i Kerim’de bizlere her zorlukla beraber muhakkak bir kolayligin oldugunu müjdelemektedir. Manevi önderlerimizden Hazreti Mevlana da 'ümitsizligin ardindan nice ümitler var, karanligin ardindan nice günesler var' diyerek Rabbimizin bu müjdesini adeta tefsir etmistir. Bizler, gerek siyasi gerek günlük hayatimizda, gerekse ülkemiz, milletimiz ve ümmet için verdigimiz mücadelede bu ilahi müjdeye sahitlik ettik. Sikintilarla, mesakkatlerle karsilassak da her defasinda zorlugun ardindan gelen bir rahatliga mazhar olduk."

Kovid-19 salgini sonrasinda da kolaylik ve rahatligin olacagini ifade eden Erdogan, "Bunun için umutsuzluga kapilmadan, tedbire sarilip takdire ram olarak mücadelemizi kararliliklar sürdürmemiz gerekiyor." dedi.

Salgin sebebiyle isini kaybeden insanlara yardim edilmesi tavsiyesinde bulunan Cumhurbaskani Erdogan, toplumun refahi için sarf edilen çabalari da artirmak gerektigine dikkat çekti.

Erdogan, "Salginla beraber yükselen Islam düsmanligi, yabanci karsitligi, kültürel irkçilik gibi akimlara karsi dayanismamizi daha da güçlendirmeliyiz. Müslümanlarin dirlige kavusmasi ancak kendi aralarinda bir ve beraber olmalari ile mümkündür. Cihansumül kardesligimizin etnik ve kültürel farkliliklarimiz sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, mesrebe mensup olursa olsun, tüm Müslümanlar kardestir." ifadelerini kullandi.

Islam’da tefrikaya, kavmiyetçilige, fitneye ve teröre yer olmadigini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Varligimiza yönelik artan tehditler karsisinda kendi kabuguna çekilmek yerine kusatici ve kucaklayici bir anlayisla özgüven sahibi Müslümanlar olarak toplumda hak ettigimiz yeri almaya çalismaliyiz. Bunlari basardigimizda Rabbimizin bizlerin önünde rahmet kapilarini sonuna kadar açacagina inaniyorum."

Kaynak: AA