'Çiftlik Muhasebe Veri Agi'na Katilan Tarimsal Isletmelere 600 Lira Destek Verilecek

Çiftlik Muhasebe Veri Agi (ÇMVA) sistemine dahil olan tarimsal isletmelere 2021 yili için 600 lira katilim destegi saglanacak.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan hazirlanan Çiftlik Muhasebe Veri Agi Sistemine Dahil Olan Tarimsal Isletmelere Katilim Destegi Ödemesi Yapilmasina Dair Teblig, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Teblig, sistemin kuruldugu 81 ilde gönüllülük esasina dayali olarak aga katilan isletmelere 2021 yili için yapilacak katilim destegi ödemesine iliskin usul ve esaslari kapsiyor.

Ödemeler, Çiftçi Kayit Sistemi'ne (ÇKS) ve/veya Bakanlik tarafindan olusturulan herhangi bir idari kayit sistemine kayitli bulunup, ÇMVA sistemine dahil olan, bir muhasebe yili süresince tarimsal faaliyetlerine iliskin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayicilarla paylasan ve verileri Tarim Reformu Genel Müdürlügüne gönderilen tarimsal isletmelere yapilacak.

Tarimsal isletmelere, "2021 Yilinda Yapilacak Tarimsal Desteklemeler ve 2022 Yilinda Uygulanacak Gübre ve Sertifikali Tohum Kullanim Desteklerine Iliskin Karar"a istinaden isletme basina ve bir defada olmak üzere bu yil için 600 lira katilim destegi ödenecek.

Ilgili muhasebe yilinda ÇKS'ye ve/veya Bakanlik tarafindan olusturulan herhangi bir idari kayit sistemine kayitli olmayan, ÇMVA Katilim Anlasmasi imzalamak suretiyle basvuru yapmayan, verilerini istenilen zamanda, dogru ve eksiksiz veri toplayicilarla paylasmayan, Tarim Reformu Genel Müdürlügü tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucu formlari dogrulanmayan, kendi istegiyle sistemden çikan tarimsal isletmeler, ÇMVA katilim desteginden faydalanamayacak.

Destekleme ödemelerini haksiz aldigi tespit edilen üreticiler 5 yil hiçbir destekleme programindan yararlandirilmayacak.

Kaynak: AA