Bagimsiz Devletler Toplulugu Liderleri 'Covid-19' Gündemiyle Toplandi

Bagimsiz Devletler Toplulugu liderleri “Covid-19” salginiyla mücadele için Rusya’nin St. Petersburg’da bir araya geldi.

Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) liderleri, Rusya’nin St. Petersburg kentinde korona virüs salginiyla mücadele konusunda gayriresmi zirve düzenledi.

Toplantiya Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Kirgizistan Cumhurbaskani Sooronbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, Tacikistan Cumhurbaskani Imamali Rahman ve Türkmenistan Cumhurbaskani Gurbanguli Berdimuhamedov katildi.

Toplantida bir araya gelen liderler korona virüs salgini ile mücadele konusunda görüs alisverisinde bulunuldu.

"Salginda zorluklari diger birçok ülkeden daha iyi asmayi basariyoruz"

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in toplantida yaptigi konusmada, "Salgindan önce düzenli olarak bir araya geliyorduk. Bu yil BDT için özel, toplulugun kurulusunun 30. yil dönümü. Geçtigimiz yillarda ülkelerimizde çok sey degisti. Ayni zamanda örgütün kurulmasinin elbette hakli oldugunu, birçok alanda entegrasyonun çesitli yönlerden derinlestirdigini belirtmek isterim, hem devletlerimizin güvenligini saglama alaninda hem de ekonomik alanda" ifadelerini kullandi.

Putin, "Sovyetler Birligi zamanlarindan beri korunan baglarin olumlu bir rol oynadigini söylemeliyim" diyerek bunun Covid-19 dönemindeki zorluklari atlamaya yardimci oldugunu kaydetti.

Putin, "Tüm dünya ülkeleri salginla karsi karsiya ve bunun ekonomik ve sosyal alanda ciddi sonuçlari var. Ancak bizler, geçmisten gelen firsatlari ve rekabet avantajlarini korurken, bu zorluklari diger birçok ülkeden daha iyi asmayi basariyoruz" seklinde konustu.

Putin, Rusya’nin bu iliskileri her zaman destekledigini ve desteklemeye devam edecegini kaydetti.

Kaynak: İHA