SAÜ'de 'Kur'an-I Kerim Ve Sünnette Egitim Yöntem Ve Teknikleri' Konferansi

Sakarya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinde Arapça Ögrenci Toplulugunun (Mülteka Lügati’d-Dad) katkilariyla, Ilahiyat Fakültesinde Misafir Ögretim Üyesi olarak bulunan Umman Sultan Kabus Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr. Meymûne ez-Zidgâlî tarafindan “Kur’an-i Kerim ve Sünnette Egitim Yöntem ve Teknikleri” baslikli bir konferans gerçeklestirildi.

SAÜ'de 'Kur'an-I Kerim Ve Sünnette Egitim Yöntem Ve Teknikleri' Konferansi
Sunuculugunu Ars. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin yaptigi ve Ögr. Gör. Sümeyye Atici tarafindan Arapçadan Türkçeye çevrilen program, Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Programa, Cezayir Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Safi Habib, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci, Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Sükrü Sirin, bazi ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Doç. Dr. Meymûne ez-Zidgali, konusmasinin basinda kendisine Sakarya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nde Misafir Ögretim Üyesi olarak bulunma firsati taninmasindan dolayi Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci’ya tesekkürlerini iletti. Doç. Dr. ez-Zidgali, daha sonra “ögretim yöntemleri” ve “ögretim teknikleri” kavramlari hakkinda bilgi vererek bu ikisi arasindaki farka isaret etti. Günümüzde okullarda ve fakültelerde uygulanan modern egitim-ögretim yöntemlerinin birçogunun Kur’an’i Kerim ve Hz. Peygamberin sünneti yoluyla temellendirilebilecegini belirten Doç. Dr. ez-Zidgali, konusmasinda Kur’an’i Kerim’de ve Hz. Peygamberin sünnetinde egitim yöntem ve tekniklerinin nasil yer alip uygulandigini örnekler üzerinden anlatti.

Hz. Peygamber’in sünnetinden bazi örnekler sunarak onun sahabilere bir sey ögretmek istediginde uygulamali olarak gösterdigine dikkat çeken Zidgali, “Buradan ögrencilere ögretecegimiz her bilgiyi uygulama olarak göstermemiz gerektigini anliyoruz. Yine ögrenci olarak da bir seyi ögrenmek istedigimizde onu en iyi sekilde yapmak için onu ögretici önünde uygulamayi talep etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandi. Doç. Dr. ez-Zidgali konusmasinin devaminda kendi kendine ögrenme, gezi, olaylar yoluyla ögretme, hikaye, yardimlasarak ögrenme, problem çözümü, arastirma, soru sorma, diyalog ve tartisma, rol model olma, örnekler verme, ögüt verme, özendirme ve sakindirma gibi birçok egitim-ögretim yöntemine yer vererek bunlarin Kur’an-i Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetinde ne sekilde yer aldiklarini ve nasil uygulandiklarini çesitli örnekler üzerinden anlatti.

Program, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Bostanci’nin Cezayir Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Safi Habib ile birlikte Doç. Dr. Meymûne ez-Zidgali’ye hediye takdiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA